donderdag, april 01, 2010

Positieve discriminatie in de voeding

In het Engelse Staffordshire bestelde een klant bij KFC zijn favoriete Big Daddy, een kipburger met spek, kaas en salade, maar kreeg te horen "Sorry, er is geen spek meer, wij zijn nu halal". Het bleek dat dit restaurant van Kentucky Fried Chicken één van de 86 filialen is die experimenteren met halal vlees, dit is ritueel geslacht volgens de islamitische wetten. En daar hoort, tot grote ergernis van veel klanten, geen spek bij. Moslims mogen niks eten dat op dezelfde plaats als varkensvlees - zelf sowieso uit den boze - werd bereid.

KFC voert de nieuwe voedselregels niet zomaar in, uiteraard. De fastfoodgigant kreeg meer en meer vraag naar halal vlees, zeker in bepaalde gebieden waar de moslimpopulatie toeneemt.
Op zich is er natuurlijk niets mis mee om ook halal vlees aan te bieden, maar het gaat toch wat te ver om iedereen aan deze spijswetten te onderwerpen. Verder zie ik het steeds vaker dat halal vlees wordt aangeboden, ook op de Radboud Universiteit, waar dit dan wel naast de andere maaltijden wordt aangeboden. Wat ik echter nergens zie is kosher eten. Het aanbieden van halal blijkt dus een zeer selectieve positieve discriminatie, en dat is dan weer niet eerlijk. Van gelijke geschiktheid is mijns inziens ook geen sprake, de stukjes halal vlees die ik bijvoorbeeld in supermarkten zie zien er over het algemeen vies en onsmakelijk uit.

Het aanbieden van halal is prima, maar dan moet je ook al de voeding aanbieden die voldoet aan de spijswetten van andere religies.

Bron
HLN

Labels: halal, kosher, voeding, KFC, hamburgers, spek, spijswetten, halal vlees

1 opmerking:

Barbapapa zei

Jaren lang is er voor gestreden om diervriendelijke slachtmethoden in te voeren, en nu word dit alles weer teruggedraaid om toe te geven aan radicale moslims....triest.

Om nog maar te zwijgen over de keuzebeperkingen die ons worden opgelegd.

Het begint nu met voedsel maar dit is nog maar het begin....de islamisering en onderwerping van Europa is weldra een feit.