dinsdag, april 06, 2010

Japan IV; Kersenbloesems in Kyoto

Van onze speciale correspondent uit Japan

Inmiddels ben ik in Kyoto, alwaar ik onder andere het kersenbloesem festival heb bezocht. Vandaag was het eindelijk mooi lenteweer en heel Kyoto was bezig elkaar voortdurend op de foto te zetten, samen met de kersenbloesems. Die zijn inderdaad ook prachtig, maar het komt toch ieder jaar weer terug zou je denken.

Kyoto is een fascinerende stad, vooral ook door alle tempels die er staan. Je kijkt echt je ogen uit hoe mooi alles is en in wat voor een serene omgeving deze zijn aangelegd. En het is prachtig zoals alle kami worden uitgebeeld met tempelbeelden van vossen, koeien, paarden enzovoort. De monikken pakken de zaken hier wel slim aan. Bij de meeste tempels moet je namelijk flink betalen bij de entree en daarnaast vaak nog apart voor de diverse onderdelen. Wil je de zentuin, hoofdtempel en de bijvertrekken bekijken, dan ben je algauw 1200 yen, zo n 10 euro armer. Daarbij is het soms verboden om te fotograferen, gelukkig is er dan altijd een handig fotoboekje te koop :-) .

Gister dan de Miyako Odori meegemaakt: het kersenbloesemfeest van de geishas, het is een al 130 jaar oude traditie. Het is allemaal begonnen toen Kyoto hoofdstad-af van Japan werd (dat werd toen Tokyo).
Het was erg leuk om te zien en te horen. Er zat ook een theeceremonie bij. De Japanners die naast mij zaten spraken gelukkig goed Engels, zodat ik ook kon begrijpen wat het allemaal inhield. Na de voorstelling zijn wij met elkaar op de foto gegaan, want dat hoort hier zo.

Wordt vervolgd

Label: Kyoto, Japan, Kersenbloesems, kersenbloesem festival, tempels

Geen opmerkingen: