zaterdag, april 17, 2010

Accidentalisme van Kamagurka

Hoe vaak gebeurt het niet dat je iemand denkt te kennen, maar dan blijkt het iemand anders te zijn? Hoeveel verschillende mensen kunnen er nog gemaakt worden? Uiteindelijk moeten er dubbele exemplaren ontstaan, want al zijn er zeer veel sequenties mogelijk in de nucleotiden in een streng DNA, de mogelijkheden zullen toch niet oneindig zijn? Zelf overkomt het mij regelmatig dat mensen denken dat ik iemand anders ben, ik heb vast een aantal dubbelgangsters, al heb ik die dan zelf weer nooit ontmoet.

Kamagurka schildert een portret van iemand die hij voor zijn geestesoog ziet. Vervolgens toont hij dit portret op de tv, in de krant, op internet met de vraag „Bent u dit?" of „Kent u iemand die op dit portret lijkt?". Als bewijs kan de per ongeluk geschilderde een foto opsturen. Het portret zoekt dus de geportretteerde.
Op zijn site kun je zien dat er al een aantal gevonden zijn, en sommigen lijken echt geweldig goed op hun per ongeluk geschilderde portret, alhoewel nooit honderd procent, wat dus wel weer bewijst dat ieder mens uniek zou zijn.

Bron
Website Kamagurka

Labels: Kamagurka, accidentalisme, portret, foto

Geen opmerkingen: