vrijdag, maart 19, 2010

Luchthavenbeveiliging Hato beter dan op Schiphol?

De beveiliging op Schiphol is zo lek als een mandje, late dat duidelijk zijn. Je hoeft er geen expert voor te zijn om dat te kunnen aantonen.

Wij, en vanzelfsprekend vele anderen, hebben de ervaring dat je eigenlijk gewoon weer alles in je handtas mee kan nemen. De beveiligers zijn voor het merendeel totaal ongeïnteresseerd (al kijken ze met een quasi serieuze blik op het scherm naar de inhoud van de voorbijkomende tassen) en zien niets. Ze nemen dan ook niet de eersten de besten voor deze functie aan: werklozen, werkonwilligen, dronken Polen en herintredende huismoeders. Om al deze mislukkingen der samenleving tevreden te houden geven ze ze maar liefst het minimum loon.

Nee, dan op Curaçao. Daar is het heel anders, daar staan zeer gemotiveerde jongens en meisjes op de luchthaven. Geen tas is veilig voor hen, geen crimineel of terrorist komt het land uit. Zo zagen ze direct dat we laptops in onze tassen hadden en ja die moesten eruit en grondig geïnspecteerd. Michael was vergeten een zeer gevaarlijk uitklapbaar Zwitsers zakmes uit zijn handbagage te halen, ook dit werd snel opgemerkt door de Curaçaose luchthavenbeveiliger. Hij knipte het vervaarlijk open en zei "au, au, dat is scherp mijnheer", hij zwaaide er nog wat mee in het rond als een doorgeslagen terrorist en.......gaf het aan Michael terug met de gevleugelde woorden; "Doet u dit maar gauw weer in uw handtas want dat is erg gevaarlijk", waarop hij ons met een glimlach op zijn gezicht een goede reis wenste.

Geen opmerkingen: