dinsdag, maart 30, 2010

Jezus overleefde kruisiging

India heeft er een enorme nieuwe attractie bij; het heiligdom van Jezus Christus. Jezus zou namelijke helemaal niet gestorven zijn aan het kruis, hij heeft de kruisiging gewoon overleefd, heeft zijn wonden wat afgeveegd en is naar Kashmir vertrokken.

Uiteindelijk was de godenzoon niets menselijks vreemd en is hij overleden. Men heeft Jezus begraven in het Rozabal heiligdom in Srinagar, de hoofdstad van Kashmir. Het is slechts een eenvoudig , morsig gebouwtje, maar de veiligheidsdiensten hebben er hun handen vol aan. Jezus had nu eenmaal een voorkeur voor onrustige gebieden, en ook hier in Kashmir worden de pelgrims regelmatig aangevallen door militanten.

Binnenin is een grafsteen te zien, bedekt met een groen kleed. Tenminste als het open is, gezien de enorme toeloop is het gebouwtje tegenwoordig meestal dicht. Reden voor de enorme toeloop is een plotselinge samenloop van geruchten, de wereld ingebracht door new age christenen, onorthodoxe moslims en fans van de Da Vinci Code en gretig overgenomen door de Lonely Planet. Voor alle geruchten was het de tombe van Youza Asaph, een middeleeuwse moslim.
Het komt de vele winkeleigenaren en gidsen in ieder geval goed uit, nog nooit bezochten zoveel toeristen Kashmir.

Bron
BBC

Labels: Jezus Christus, Kasmir, Srinagar, Da Vinci Code, graf, tombe, schrijn, heiligdom, Youza Asaph, Lonely Planet

Geen opmerkingen: