zaterdag, februari 27, 2010

Sinaï te koop?

Deze week las ik een verheugend bericht in het NIW. De Sinaï zou te koop staan, Egypte zou plannen hebben het aan Israël te verkopen. Dat zou natuurlijk geweldig nieuws zijn gezien de veiligheid in mijn geliefde Taba dan enorm omhoog zou gaan.
De transactie zou gaan over bijna de volledige Sinaï, 60.000 vierkante kilometer, dit alles voor het bedrag van tien miljard dollar. Vanzelfsprekend is de Egyptische bevolking het hier niet mee eens. Al doen ze vrij weinig met de Sinaï, en woont de Egyptische bevolking liever samengepakt in steden als Caïro, het idee zoveel grond te moeten afstaan doet de farao's in hun graven omkeren.

Helaas, helaas, normaal een serieus tijdschrift, volgens mij laat het NIW, nu met Poerim in het verschiet, alle ernst aan de kapstok hangen. Al ziet het artikel er ogenschijnlijk serieus uit, de bron is de Mainzer Beobachter, en kennen we die krant niet nog van Multatuli? Hij presenteerde onder die naam zijn verzonnen berichten aan de lezers. En toch blijf ik stiekem hopen dat het geen grap is.

Bronnen
NIW
(Mainzer Beobachter)

Labels: NIW, Sinaï, te koop, Egypte, Israël, Multatuli, Mainzer Beobachter

Geen opmerkingen: