vrijdag, februari 05, 2010

Belgische briefing Afghanistan stelt sperma Mohammed ter discussie

In België hebben ze kennelijk een groot tekort aan religiewetenschappers en islamologen, daarom lieten ze een emeritus hoogleraar Internationaal Recht, Jacques Rifflet, de briefing doen voor de Belgische militairen die naar Afghanistan gaan. Al heeft Rifflet zich in het verleden wel beziggehouden met vergelijkende religieuze studies, daar was tijdens de briefing niet veel van te merken.

Nog voor het vertrek van de militairen sloeg de bom in, de briefing veroorzaakte namelijk nogal wat ophef. Rifflet gaf een hoogst merkwaardige uiteenzetting over de islam waarin gesteld werd dat een dochter een ramp is voor islamitische man omdat ze een teken van povere spermakwaliteit is en moet uitgehuwelijkt worden. "Een dochter betekent voor een moslim over het algemeen dat de man in kwestie sperma van slechte kwaliteit heeft. Ik maak geen grapje" aldus Professor Rifflet.

Vol misplaatst vuur ging Rifflet verder met zijn betoog en legde verder nog uit dat de profeet Mohammed vijf dochters had. Het zijn viriele mannen die jongens voortbrengen en half viriele mannen die dochters krijgen. Een belediging die mijns inziens nog een stap verder gaat dan de beruchte cartoons. Na het beledigende spermapraatje vertelde de professor verder nog dat de dochter moet uitgehuwelijkt worden en er bijgevolg een bruidschat moet betaald worden; "een dochter is een kleine ramp, hij moet ze 'aan de man brengen', ze uithuwelijken", waar dan weer wel een grond van waarheid in zit.

In afwezigheid van minister van Defensie De Crem antwoordde zijn partijgenote Inge Vervotte in zijn naam. Ze zei dat de briefing in het Frans was voor een Nederlandstalig publiek en daarom was een beeldrijk (?) taalgebruik noodzakelijk. De miniser van Defensie distancieert zich van deze uiteenzetting van een externe specialist en zal het opperbevel van het leger opdragen zulke interpretaties in het verleden te vrmijden.Kamerlid Dallemangne beoordeelt de toespraak van Rifflet als cafépraat-clichés en een misplaatste en obscene exposé.

Bij eerdere lezingen heeft Rifflet gesteld dat het godsdienstige, het gewijde, even belangrijk als het economische en het sociale om de geschiedenis te verklaren. Als het aan hem ligt zal de geschiedenis dan wel herschreven moeten worden waarschijnlijk. Ook gaf Rifflet voorheen lezingen voor Brusselse imams, deze snabbels zullen nu wel voorgoed voorbij zijn voor de pernsionado.

Bronnen
HVV
HLN

Labels: Afghanistan, islam, Belgie, Jacques Rifflet, Mohammed

1 opmerking:

Drs. Johan Arendt happolati zei

Pardon?
Welke gek hebben ze daar losgelaten op onze militairen?
Het moet niet gekker worden.
De Drs.