donderdag, januari 07, 2010

Boer zoekt geit

Je vraagt je af wat Balkenende doet nu het zout op is. Voor hem is het echter allemaal niet zo'n probleem, hij commandeerde gistermiddag zijn prive-chauffeur in de auto en ging gezellig een kopje thee drinken in Hulten, bij geitenboer Wouters en zijn vrouw Karin.

Veel geiten waren er niet meer te bespeuren, boer Wouters raakte bijna de helft van zijn 1200 dieren kwijt. Een trieste zaak. Balkenende wilde zijn betrokkenheid laten blijken, hier schoten de geitenboer en de geruimde geiten niets mee op. Het was dan ook uiterst gastvrij van de familie Wouters om de premier binnen te laten, hij stond immers achter het besluit tot ruimen van gezonde dieren. In tegenstelling tot zijn eigen partij, die achter het voorstel van Partij voor de Dieren staat, om de minister te verzoeken andere middelen in te zetten om de Q-koortsuitbraken te stoppen. Daarbij worden het testen en vaccineren van gezonde dieren genoemd.

Er was dan ook weinig om over te praten, perspectieven heeft boer Wouters nauwelijks. Balkenende stond met zijn mond vol tanden. Na een uurtje hield Balkie het dan ook voor gezien en vertrok opgelucht naar zijn torentje. Onderweg stopte hij nog even voor een lunch van geitenbout uit de oven met een geitenkaasje toe, nu het nog kon.

Bronnen
BN De Stem
Omroep Brabant
Partij voor de Dieren

Labels: geiten, ruimen, Partij voor de Dieren, Balkenende, Hulten, geitenboer, geitenboerderij, Q-koorts

Geen opmerkingen: