maandag, december 07, 2009

Sinterklaas en het mysterie van de toeter

Gisteren was het weer tijd voor ons jaarlijkse Sinterklaasfeest. Daar wij al enige tijd geen licht in de gang hebben, door een technisch mankement, besloot Michael eerst dat euvel op te lossen, zodat de Sint in het volle licht ons huis zou kunnen betreden.

Al snel kwam Michael van de Praxis terug met een leuk, soort toetervormig lampje met alle verdere klus-benodigdheden. Enthousiast ging hij aan de slag. Sinds de klussen-voor-spijzen sessies met Remco is geen klus hem meer te moeilijk. Ondertussen besloot ik mijzelf vast op het bereiden van de hapjes te storten. Geruime tijd verder was ik met alles klaar, en besloot eens in de de gang te kijken, Michael kennende zou het lampje inmiddels wel brandend hangen. Dat was inderdaad het geval, alleen stond hij nog verontrust op de ladder met de toeter en nog wat onderdelen van het lampje in zijn handen. Het bleek, op welke wijze je het lampje ook in elkaar zette, een onmogelijke opgave, een waar mysterie zelfs, hem zo in elkaar te zetten als volgens de foto de bedoeling was. De toeter bleek altijd over te blijven. Nadat de tijd verder en verder ging, besloten we het maar zo te laten en aan het Sinterklaasfeest te gaan beginnen. Dus Remco, als je nog eens in de buurt bent....

Het Sinterklaasfeest is altijd een hoogtepunt hier in huis. De Sint heeft altijd bij elk pakje een gedicht, alleen dat al is leuk. Gelukkig had hij ons daarnaast ook weer meer dan goed bedeeld met geweldige cadeaus. Het was dan ook weer hilarisch en supergezellig, jammer toch dat het nu weer zolang duurt tot het Sinterklaas 2010 is.

2 opmerkingen:

Ab Janssen zei

Hmmm, een zware uitdaging voor de Zwijnschen Klusscher.
Overigens, die "20% extra" op de sinterklaas-eettafel maakt het feest helemaal af :-)))

Erika Koukos zei

Die zal er ook zijn voor de Zwijnschen klusscher :-)