maandag, december 21, 2009

Almeerse Jacqueline en Leo op pelgrimstocht voor eigen en goede doel

Vandaag beginnen de Almeerse Jacqueline en Leo Bouter aan een voettocht van Stonehenge in Groot Brittannië naar Santiago de Compostela in Spanje. Per kilometer kan het stel gesponsord worden, de opbrengsten gaan naar Het Rode Kruis Almere.

De tocht zal niet alleen voor het goede doel zijn, volgens Jacqueline zullen ze de tocht ook gebruiken om zich te bezinnen, om los te komen van de materiële zaken en te bepalen wat ze verder met hun leven willen. Tot aan 1 januari hebben ze slaapplaatsen geregeld in verband met de feestdagen. Waar ze daarna slapen is nog een raadsel. Het zal nog wel spannend worden want in de winter zijn de toeristische centra gesloten. In Frankrijk is het gelukkig zo dat als je kunt aantonen dat je een pelgrim bent, de politie en burgemeester je automatisch aan een slaapplaats helpen.

In totaal zal het echtpaar Bouter tweehonderd dagen lopen en 2010 kilometer afleggen. Bouter: ,,Mensen kunnen ons sponsoren vanaf één cent per kilometer. Dit geld komt direct op de rekening van het Rode Kruis terecht, die het gebruikt voor verzorgende vakantiereizen. Daarmee kunnen chronisch zieken begeleid op vakantie. ,,We hebben nu al een bedrag van 75 cent per kilometer bij elkaar maar het zou natuurlijk geweldig zijn als dat een euro of nog meer werd. We hebben er alle vertrouwen in dat we het gaan halen. We zijn goed voorbereid en we hebben elkaar."

Leo en jacqueline zijn te volgen op Waar ben jij nu?. Op het moment zijn ze nog in Engeland, en hopen op meer sponsors, doe dus mee het kan al vanaf 1 cent per kilometer.

Bronnen
Almere Vandaag
Waar ben jij nu
JacquelineenLeo

Labels: pelgrimstocht, Jacqueline en Leo, Bouter, Almere, Rode Kruis, Stonehenge, Santiago de Compostela

Geen opmerkingen: