woensdag, november 25, 2009

Sekstoeristen in India alleen op zoek naar jonge goden

De zoektocht naar het goddelijke is in India veranderd in een zoektocht naar banale aardse pleziertjes. Door de vele sekstoeristen zijn enkele pelgrimsplaatsen uitgegroeid tot een soort Wallen, het afschuwelijkste is hier echter dat het aanbod voornamelijk kinderen betreft.

Uit onderzoek door NGO Equations, eerder dit jaar, blijkt dat het vooral om de plaatsen Tirupati, Guruvayoor en Puri gaat. De studie ‘Protecting Children from Sexual Exploitation in Tourism: The Indian Context’ laat zien dat het voornamelijk om misbruik van kleine jongetjes gaat en volwassen vrouwen.

Helaas is geld geld of het nu door de goden binnen komt of door andere praktijken, dit is misschien de reden dat er tot nu toe nog maar bitter weinig tegen is gedaan door de Indiase overheid. Het ministerie van Toerisme zegt wel bezig te zijn met een code voor ethisch toerisme. Dat zal ze leren (??)

De heilige plaats Tirupati ligt in het zuiden van Andhra Pradesh. Ten noorden van de stad, in het gebied van de zeven heuvels van Tirumala, ligt de Venkateshwara tempel. Gemeten naar het aantal pelgrims, is een van de belangrijkste Hindoetempel van India.
Guruvayoor is een grote tempel met een olifantenkamp. De 51 olifanten zijn gedoneerd door pelgrims, als een offer aan Ganesha.
In Puri is de beroemde Jagannath Tempel die gigantisch groot is. Er zijn ruim 6000 tempeldienaren. De roze/oranje tempeltoren steekt met zijn 58 meters hoog uit boven de omgeving. Helemaal bovenin de tempeltoren bevindt zich het beeld dat de godheid symboliseert.


Bron

The Times of India
Daari

Labels: sekstoerisme, India, tempels, Puri, Guruvayoor, Tirupati, pelgrims

Geen opmerkingen: