woensdag, september 09, 2009

( un)Happy consumer: Gezond en toch okselfris dankzij Do2

Al eerder plaatsten wij hier een recensie over deodorant.
Het moge duidelijk zijn, transpireren is een natuurlijk proces dat niet zomaar kan worden tegengehouden. De nieuwe generatie anti-transpiranten doet dan ook menig weldenkend mens de wenkbrauwen fronsen. Zoals een bezoeker aan dit blog al aangaf “een anti-transpirant als Axe dry is net zoiets als iemand wurgen om een ruikende adem tegen te gaan”. Bovendien beginnen het gebruik van nano-technologie en bepaalde kwalijke stoffen er voor te zorgen dat deodorant steeds vaker in verband wordt gebracht met bepaalde welvaartsziekten. Ondertussen zijn er een aantal verstandigere en meer duurzame alternatieven op de markt gebracht. Wij testten er twee.

Eerste geteste product was de Deo –Cristal spray mineral van cos-line.de.
Al bij het lezen van het etiket viel deze deo door de mand want het product blijkt nog steeds, net als de meeste deodoranten, Aluminium Chlorhydraat te bevatten.
Of het nu ziekte veroorzaakt of niet, een bewust mens heeft liever niet dat dit goedje via je de huid in het lichaam komt. Wat de werking betreft kunnen wij duidelijk zijn, de spray druipt meteen als water van je oksels af, hierdoor is hij niet effectief.

Als tweede probeerden wij de Do2-stick. Over deze strak vormgegeven stick zijn wij wel erg enthousiast. Het gaat om een soort kristal met aluinkristallen. Men hoeft hem alleen maar nat te maken en een dun onzichtbaar laagje aan te brengen. De bescherming duurt volgens de verpakking 24 uur maar uit de test blijkt dat dit veel langer kan (na 48 uur gaven wij het op en gingen toch maar douchen). Ook positief is dat de huid normaal blijft ademen en de afvalstoffen dus gewoon het lichaam kunnen verlaten.Bovendien is de stick ook effectief om snijwondjes te dichten en in het bestrijden van schimmelinfecties.

Even alle voordelen op een rijtje:
• voor iedereen geschikt
• parfumvrij
• huidvriendelijk
• voor heel het lichaam ( kan dus ook als voetspray worden gebruikt)
• 24 uur effectief
• 100% kwalitatief hoogwaardig aluin
• makkelijk aan te brengen

D02 heeft het Nordic ecolabel omdat het tot de meest huid- en milieuvriendelijke deodorants op de markt behoort. Do2 is als spray en als stick verkrijgbaar bij de o.a. De Tuinen, Dio, DA en Trekpleister en krijgt van de Consumer een dikke 10!

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Misschien ook eens uitproberen op een Fret ;-)

Michael zei

in dat geval zou ik voor de spray kiezen.

Anoniem zei

ahaaaaa je bedoelt ANCIENT ORANGE ;-)

Michael zei

?? is het een Vietnamese Fret dan????

Anoniem zei

haha je hebt hem:-), maar zonder dollen. Was leuk artikeltje

Den vrolijecken alchemist zei

Aluin bevat o.m. aluminiumzout, vandaar dat het zo goed werkt tegen transpiratie. Aluminiumchloride is een vergelijkbaar soort zout :-)

Michael zei

Als ik de keuze heb tussen een natuurlijk zout zonder drijfgas en een chemische variant prefereer ik de eerste.
Maar allicht is het een schoone Kweeste voor Den vrolijecken alchemist om het geheim van zoutarm okselgoud te achterhalen.
( past in ieder dieet)