donderdag, september 24, 2009

Telendos; Nera, Palionisos en Kefala

We waren uitgenodigd voor een boottocht, die door Zorba's werd georganiseerd. Bestemming was Nera met tussenstops in Palionisos en Kefala.

Aanvankelijk was het nogal wachten op de kapitein, want hij moest eerst nog een gestrande papas ophalen op Leros. Bij zijn aankomst moesten alle spijzen en dranken aan boord getild worden, waarna wij het ruime sop kozen. Na een groot, nooit eerder gezien, gedeelte van Kalymnos te zijn voorbijgevaren, kwamen we aan bij Palionisos. Dit is een idolaat verlaten strandje, er was dan ook geen aanlegsteiger. Een paar zwemlustigen doken van de boot, vanzelfsprekend waren wij daar niet bij. Daarna vervolgden wij onze weg richting hoofddoel Nera. Dit bleek een al even verlaten eilandje, zonder inwoners. Desondanks heeft de orthodoxe kerk dit eilandje niet t in de steek gelaten; er is een prachtig kerkje. Het wordt ook nog vaak bezocht, want er lagen verse bloemen, wierook en plenty kaarsen om te branden. Al bij al een leuk plekje voor een gezellig middagje zwemmen en een leuke pciknick. Na ook het kruis nog beklommen te hebben gingen wij verder richting Kefala.

Kefala/ Vlihidia Beach ligt in een baai van Kalymnos, het deed ons erg aan Emporios denken. Enige verschil was de zeer lage aanlegsteiger, die ons bij het uitstappen direct de hoofdatractie van het jaar maakte. Eenmaal met beide zeebenen op de grond liepen we naar Paradise Yachtclub alwaar we nog zeer vrolijke uurtjes hebben doorgebracht. We merkten er in de verte nog een oude oma op wiens gezicht in tweeen werd gespleten door een niet te identificeren lijn die doorlipe op de muur. Bij vertrek bleek het haar snor te zijn.

De terugweg was een stuk ruiger dan verwacht tot een ieders jolijt, we kregen er een soort kermisatactie bij. Hierdoor werd menig wijnbeker buiten de inwendige mens geledigd. Niki, van huis uit uit een vissersfamilie afkomstig, had het letterlijk in haar vingers, want op een gegeven moment sprong een vis vanaf de reling zo in haar handen. Een mooie afsluiting van een geweldige uitstap, die volgend jaar wordt herhaald, naar een andere locatie.

Geen opmerkingen: