donderdag, augustus 20, 2009

Living With the Infidels

Vandaag begint in Engeland de, nu al controversiele, serie Living With the Infidels.

Het is een comedy over vijf moslim-zelfmoordterroristen in Bradford die erachter komen dat een westerse manier van leven toch ook wel leuk is. Wat moet je doen in zo'n geval, kiezen voor de 72 maagden of voor een gezellig leven met bars, datingsites en kabel TV?
De serie is nog niet eens begonnen of er staan al boze moslimgroeperingen op de stoep, onder andere de Ahmadiyya Muslim Association, die bang is dat de serie woede bij moslims zal oproepen. De Muslim Council of Britain staat wel achter de serie.

De vijf hoofdpersonen in de serie zouden, volgens tegenstanders, niet representatief zijn voor jonge moslims. Zo zou onder andere de figuur "Psycho Ali" nogal grove taal gebruiken.

Producer Aasaf Ainapore vindt dat comedy zware onderwerpen licht en bespreekbaar maakt en dan is het logisch dat een aantal vooroordelen onder de loep worden genomen en dingen wat worden opgeblazen (toepasselijk voor bommenmakers). In de UK hebben ze een lange traditie van het aan de kaak stellen van diverse onderwerpen door middel van comedy, Britse humor dus en die zien wij graag.

De serie is overigens alleen online te bekijken. Voor de fans is er een Facebook pagina.

Geen opmerkingen: