maandag, augustus 17, 2009

Het Mosselgevoel 2009

Wie is niet tijdens de jeugd ingeprent dat je nooit mosselen moet eten als er geen R in de maand zit? Gelukkig zijn de nieuwe mosselen er weer en hebben wij samen met Remco in Augurstus mosselen gegeten.

Ze waren in ieder geval smakelijker dan andere jaren, dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat de besten altijd naar Belgie werden gestuurd. Gelukkig hebben de Belgen een boycot op Hollandse mosselen, vanwege het feit dat wij de Schelde laten dichtslibben volgens hen. Des te beter, dat de boycot nog maar lang mag duren.
Maar, hoe lekker mosselen ook zijn, je moet ze nooit te goed en van te dichtbij bekijken.

Na 8 jaar hebben we weer eens verhalen opgehaald over Tobago. We hebben elkaar daar destijds onmoet en ontzettend leuke dingen meegemaakt. De grootste charme van het eiland was wel dat er nog nauwelijks toeristen kwamen en de mensen dus nog heerlijk spontaan en vriendelijk waren. De toeristen die er kwamen kwam je overal tegen. De attracties bestonden voornamelijk uit Sundayschool (een avondmarkt met eten) en op woensdagavond de Golden Star (een wekelijkse talentenjacht met als prijzen een flesje bier en/of een pizzapunt). Helaas zijn er de laatste jaren diverse charters op het eiland gaan vliegen, we vrezen dus dat dat hele oorspronkelijke er nu wel af zal zijn.

Aan het eind van de avond viel helaas ook nog een overlijden te melden. De rode Samsung is na een dubbele val op het terras van onze Zwitserse buren overleden. Hij liet voor hij zijn laatste adem uitblies nog een testbeeldstreep zien (a la de testbeelden vroeger voordat Het programma met de muis kwam), maar heeft het daarna geheel opgegeven.

Geen opmerkingen: