woensdag, augustus 19, 2009

Filmrecensie Drag me to hell

Door Michael Koukos

Regie: Sam Raimi
Cast: Alison Lohman (Christine Brown), Justin Long (Clay Dalton), Lorna Raver (Ms. Ganush), Dileep Rao (Rham Jas) e.a.
Speelduur: 99 minuten
Jaar: 2009
Genre: Horror, Comedy

Christine is in de running voor promotie tot assistent manager van een bankfiliaal. Zij moet echter opboksen tegen een gluiperige Chinese collega die enig gebruik van de ellebogen niet schuwt. Als haar baas aangeeft dat zij moet leren hardere beslissingen te nemen naar Chinees voorbeeld, besluit zij een oud vrouwtje (ms. Ganush) het huis uit te zetten.
Dit slachtoffer blijkt echter minder gewillig dan gedacht.
Nadat het zigeunertypetje een enorme heisa in het kantoor had gemaakt, wacht de heks haar later ook nog eens op in de parkeergarage voor een geweldig grappige doch gore cat fight.

Ms. Ganush vervloekt haar vervolgens en stuurt de Lamia om Christines ziel te halen, met de bedoeling dat Christine nu op haar beurt bij Ganush om vergiffenis moet smeken.
Al verrassend snel komt Christine tot de constatering dat dit ook maar het beste is (even snel de bank de schuld geven en klaar….) maar helaas komt zij te laat. Mevrouw Ganush is overleden en spuugt ter afscheid nog even een bak vol gal in Christines mond.

U ziet het al…net zoals Sam Raimi`s Evil Dead films is dit weer ouderwets gore horror met een flinke dosis humor. Het enige verschil is dat Drag me to hell lang niet zo bloederig is als de oude horrorprenten (die in de UK verboden werden). Ook herkenbaar is de morele boodschap, Christine kiest namelijk voor de moeilijke weg terwijl zij de vloek gemakkelijk aan haar akelige collega kon doorgeven…..hulde!
Sommige scenes doen regelrecht cartoonesk aan, ook doet Raimi sommige mythes nogal geweld aan. Een Lamia was namelijk geen demoon met bokkepoten volgens de oude verhalen maar een vampier uit de Libische woestijn, die in de vorm van een mooie vrouw zijn slachtoffers lokte.

Maar dat doet niets af aan de hoge amusementswaarde van deze film. Zeker kijken dus!!


Geen opmerkingen: