woensdag, juli 22, 2009

Gruwelijke praktijken in Iran

Een militielid en aanhanger van de religieuze leider Ali Khamenei klapt uit school in de krant The Jerusalem Post. Hierdoor wordt nog duidelijker hoe erg het leven voor, met name, vrouwen is in Iran.

Vrouwen worden om het minste of geringste in de gevangenis gestopt. Als ze, vaak ook voor iets kleins, ook nog eens de doodstraf krijgen ontstaat vaak een ander probleem. Het executeren van maagden is in de islam namelijk verboden. En daar heeft men wat op gevonden; leden van de Basiji-militie in Iran verkrachten de maagden in gevangenissen. De mannen van de gevreesde militie stappen in de nacht voor de executie in het huwelijksbootje met de vrouwen. Het huwelijk geeft hen het recht om de vrouwen te verkrachten.

De klokkenluider vertelt: " de verkrachtingen waren vreselijk en de vrouwen verzetten zich hevig. Ze kregen vaak slaappillen toegediend om hun verzet te breken. Ze vreesden de verkrachtingen meer dan hun executie. Ik hoorde vaak vrouwen huilen en schreeuwen. Ik vergeet nooit meer het beeld van een meisje dat zichzelf compleet verminkt had met haar lange nagels."

1 opmerking:

barbapapa zei

isch koeltoer