maandag, juli 20, 2009

Gay for a day; Roze Maandag in Tilburg

Vandaag eens geen Blue Monday, maar een gezellig gekleurde Roze Maandag. Sinds 1990 is Roze Maandag uitgegroeid tot een vaste traditie tijdens de Tilburgse kermis. Destijds is de Gaykrant ermee begonnen; na een oproep kwamen enkele honderden gays en lesbo's naar het centrum van Tilburg. Dit jaar worden er 300.000 bezoekers verwacht en of je nu komt om te kijken of gezien te worden, het is de bedoeling in het roze te verschijnen. Motto dit jaar is "Gay for a day".

Het gekke is dat de keren dat wij zijn uitgenodigd om mee te gaan naar het Roze spektakel, het enorm slecht weer was. Al weken was de Roze bus gereserveerd, en kregen wij het steeds benauwder omdat wij niet wisten wij wat wij aan moesten trekken, want wij hebben nauwelijks roze kledingstukken. En het is ook geen kleur om nog eens vaker te dragen, stemmig roze past ons niet echt. Door dit praktische probleem hadden wij er altijd steeds minder zin in, en de weergoden waren ons dus ook altijd enorm gunstig gezind; het weer was altijd zo slecht dat er niemand meer ging en wij ons ook met een geweldig excuus, gewoon in stemmig zwart, konden terugtrekken.

Voor de artiesten hoef je dit jaar niet te gaan: Jamai, Bonnie St. Clair en Ronnie Tober. Wat ben ik blij dat wij dit jaar niets hebben afgesproken, want het weer zou ons vandaag niet te hulp zijn geschoten.

Geen opmerkingen: