maandag, juli 13, 2009

Amersfoort 750 jaar: Geen geit, geen feest

De grootste attractie van Amersfoort is toch altijd, zonder twijfel, de Geit van Amersfoort geweest. Ook afgelopen vrijdag konden wij niet om deze beroemdheid heen, al bleek zijn woning van haspel en tuin deze keer een stukje naar achteren verplaatst.

Vol verwachting liepen wij zijn nieuwe woning binnen en zagen zijn haspel al staan. Helaas wachtte ons een onaangename verrassing; de haspel was leeg en ook in de rest van het tuintje was onze geit niet meer te bespeuren. Wel liepen er wat nieuwe bewoonsters rond, wij vragen ons af of dat een antikraakwacht is.

Teleurgesteld liepen wij verder en al snel zagen wij een enorme geitenshredder staan, op dat moment wisten wij dat wij onze geit nooit meer terug zouden zien.

Nog geen paar meter verder stond een metalen draak, bij nadere inspectie bleek dit kunstwerk "Sofia en de draak" te heten en daar geplaatst te zijn vanwege het feest Amersfoort 750 jaar. Onbegrijpelijk, want voor ons kon er van enig feest geen sprake meer zijn. Op de draak waren diverse briefjes geplakt met geschreven boodschappen. Bij nadere inspectie was daar een wel heel mysterieuze bij, waar wij het ten volle mee eens zijn: Geen geit geen feest! Waar is onze haspelgeit? Schande! Foei!!!!
Helaas worden prominente attracties in Amersfoort blijkbaar snel vervangen. In de gracht dreef een grote namaak-taart, het zag er leuk uit maar levenloos. Voor ons blijft Amersfoort immer verbonden met De Geit, en die komt helaas niet meer terug. Tijd om te verhuizen Remco!

foto's: met dank aan R. Schade

Geen opmerkingen: