dinsdag, juni 09, 2009

Familiedrama adequaat afgehandeld in Almere

Al heeft Almere vaak een slechte naam, statistisch gebeurt er niet meer dan in steden van vergelijkbare grootte. En je kunt zeggen wat je wilt, maar Annemarie Jorritsma toont zich keer op keer betrokken, of het nu positieve of negatieve gebeurtenissen betreft. En dat mag ook wel eens gezegd.

Zo kregen wij, die niet eens in de straat wonen waar het familiedrama zich heeft afgespeeld (paar straten verder) toch een uitnodiging om vanavond bij een informatiebijeenkomst aanwezig te zijn. Daar wij de betrokkenen niet kenden, zullen wij er niet heen gaan, maar ik vind het toch een goed initiatief.

De brief:
Beste heer, mevrouw,

Gisteren heeft zich aan het Jeroen Boschplantsoen in Tussen de Vaarten een familiedrama afgespeeld. Daarbij zijn een vader en zijn twee dochters om het leven gekomen. We kunnen ons voorstellen dat deze gebeurtenis grote indruk op u heeft gemaakt als buurtbewoner.

Vanavond organiseren slachtofferhulp, politie en gemeente een avond om samen over dit drama te praten. uiteraard is er alle ruimte voor vragen. Deze avond is besloten, er is geen pers aanwezig. We kunnen dus vrij spreken.

We ontvangen u graag in het Helen Parkhurst college. Aanvang 20.00 uur.

Voor geinteresseerden is een condoleanceregister geopend in de hal van het stadhuis.

Annemarie Jorritsma
Burgemeester Almere

Geen opmerkingen: