maandag, juni 15, 2009

Dode Pool reist heel Londen door in dubbeldekker

Een buschauffeur in Londen had in januari nachtdienst en wilde om 1.30 uur eindelijk naar huis, hij was doodmoe. Op het bovendek zat nog een dronken Pool te slapen, die was kennelijk ook doodmoe, dus liet hij hem maar slapen en sloot alles af.

De volgende ochtend ging een collega op weg met de Londense stadsbus. De Pool, Pawel Modzelweski zat nog steeds op zijn stoel op het bovendek. Toen Pawel daar na 6 uur nog zat ontdekten medepassagiers pas dat Pawel niet moe was maar dood.

Cameras tonen dat Modzelewski op 19 januari even voor half een 's nachts op lijn 36 op Harrow Road stapte, in West-Londen. Op bewakingsbeelden is te zien dat hij na twaalf minuten naar voren valt. Dat viel niemand op, Polen vallen immers wel vaker dronken naar voren. Om 1.30 uur werd hij gezien door de chauffeur, die naar huis ging. Een manager van de busmaatschappij verklaarde op een hoorzitting dat de chauffeur dacht dat Modzelewski sliep. Hij probeerde hem wakker te maken in het busdepot. Maar er was geen respons. Hij reed de bus het depot in om bijgetankt en schoongemaakt te worden, aldus Paul Bailey. Hij vergat anderen op de hoogte te stellen van de man.

De schoonmakers hebben de bus niet schoongemaakt. Na zijn dienst is de chauffeur naar huis gegaan. Voordat de bus 's morgens weer op weg ging werd die gecontroleerd, maar niet boven. Passagier Morlaye Keppy-Camara ontdekte uiteindelijk het lichaam. De politie ontdekte een lege injectiespuit in Modzelewski rechterhand en een propje folie met heroïne. Uit sectie bleek dat de Pool aan een overdosis was overleden.

1 opmerking:

Rambi zei

Het zijn altijd al notoire zwartrijders geweest die Polen