zaterdag, mei 31, 2008

(un)happy consumer: Lang leve de LR-international Aloe-vera producten!

Al sinds mensheugenis was ik als kritische consument enthousiast gebruiker van Avon producten. De prijs kwaliteitverhouding was OK…en de consulente erg aardig…dus waarom veranderen zou je denken.
Wel Avon heeft mij en met mij iedere Nederlander een erg goede reden gegeven.
Zij hebben ons namelijk gewoon de rug toegekeerd door zich volledig van de Nederlandse markt terug te trekken.

Gelukkig heeft menig Avon consulente ondertussen weer onderdak gevonden bij LR-international. LR –international biedt naast een heel erg leuke lijn aan producten, onder andere op basis van Aloe-vera, ook blijkbaar een mooie kans om op basis van netwerkmarketing een aardig centje bij te verdienen. (en daar worden de consulentes dan weer vrolijker en dus aardiger van).

De eerste producten die ik testte stemmen mij in ieder geval erg hoopvol. De meeste herengeurtjes blijven lekker lang, volgens de enthousiaste consulente omdat de concentratie parfumolie hoger is dan bij de concurrentie. De anti-stress crème hoort ondertussen al tot het vaste verzorgingsritueel en de Aloe-vera thermogel is onmisbaar geworden na het sporten.

Dank zij LR-international is het asociale Avon dus al gauw vergeten…..en zo hoort het ook.

Heiligverklaring Mary MacKillop

Is het in de Grieks orthodoxe kerk voldoende om wonderen te verrichten om tot de heiligenstatus te worden toegelaten, in de katholieke kerk is dat een omvangrijke en gecompliceerde procedure. Zo ook voor de in 1909 overleden Australische non Mary MacKillop.

MacKillop is wel al erg ver in de procedure, er staat nog maar 1 genezing in onderzoek tussen het dood zijn als zalige (daar heeft de paus haar wel al toe verklaard) en dat als heilige. Deze laatste etappe bestaat uit de genezing van een vrouw die longkanker had. De vrouw speldde een foto en een stukje van de habijt van Mary op haar kleding en 10 maanden na de dodelijke diagnose werd zij genezen verklaard. Twee dokters zijn nog met een uitgebreid onderzoek bezig.
Als het meezit zou de paus haar tijdens zijn bezoek aan Australie in juli al heilig kunnen verklaren, maar gezien de Vaticaanse bureaucratie valt dit niet te verwachten.

vrijdag, mei 30, 2008

Tempel op de logeerkamer

Dertig jaar geleden kwam de Hindoe familie Karia in Essex wonen. Al kregen ze in Essex een leuke twee-onder-1-kap woning, een Hindoe tempel was in de omgeving niet te vinden. Dus besloten ze een logeerkamer van 2 bij 3 meter om te turnen tot een tempel. Om een en ander de juiste heilige status te geven lieten ze zelfs een priester uit India komen om de tempel in te zegenen.

De tempel werd een groot succes en nu na 30 jaar staat de bezoekersteller dan oook al op 50.000. Er kunnen maar maximaal 7 mensen tegelijk in de tempel (de rest van de kamer staat vol met godenbeelden), maar dat is nooit een probleem, de rest wacht gewoon op de trap, in de gang, in de tuin, etc.
Als oma komt logeren slaapt ze waarschijnlijk gewoon op het altaar.

donderdag, mei 29, 2008

Welkom in Tokyo

Amsterdam heeft de naam als het om drugs gaat, maar eigenlijk spant Tokyo de kroon, daar worden ze gratis verstrekt door de douane.

Afgelopen zondag had de douane een pakje Cannabis verstopt in de koffer van een reiziger uit Hong Kong, dit in het kader van een trainingsoefening voor snuffelhonden. Normaal worden hier ook speciale trainingskoffers gebruikt, maar zo niet bij de douane in Tokyo. Dit omdat het volgens hen nooit fout gaat. Helaas nu wel; de douane raakte koffer en Cannabis uit het oog en geen hond die het meer vond. De douane Tokyo verzoekt degene die het heeft gevonden zich direct te melden.

zaterdag, mei 24, 2008

The Idan Raichel Project

Al een tijdje hoorde ik op Galgalatz de meest prachtige nummers voorbijkomen van The Idan Raichel Project. Afgelopen donderdag konden we hem dan eindelijk live zien in de Melkweg. En dat viel niet tegen.

Het Idan Raichel Project is in Israel al enige tijd razend populair met een platina album en enkele nummer 1 hits. Het sprookje begon allemaal in een kelder in Kfar Saba, waar Idan Raichel in het huis van zijn ouders een kleine opnamestudio begon. Idan, 30 jaar, was zijn hele leven al met muziek bezig, o.a. bij Tzahal, een Israëlische groep jongeren die in het leger zitten. Daarna werkte hij in een opvangcentrum waar mensen uit diverse culturen zaten, daar kreeg Idan de liefde voor Ethiopische muziek mee.


In 2002 sloot Idan zich op in Kfar Saba en experimenteerde met muziek uit diverse culturen, daartoe nodigde hij 70 mensen uit met zeer diverse culturele achtergronden. Hieruit kwam een cd met o.a. Ethiopische, Israëlische, Arabische, Yeminitische en oosterse invloeden. De teksten variëren van bijbelse psalmen tot Afrikaanse liefdesliedjes. Deze nieuwe fusion was zo eigenaardig dat men er aanvankelijk niet veel in zag in Israël. Gedreven als Idan is, liet hij zijn geloof in het project niet de grond inboren en inderdaad na verloop van tijd ontmoette hij Gadi Gidor van Helicon Records en werd The project een succes. Het idee van het project komt in deze tijd natuurlijk goed uit; verbroedering en respect voor culturele diversiteit. Zoals Idan in de Melkweg zelf aangaf komt Israël alleen maar in het nieuws als het om politiek gaat, met dit project wil hij aangeven dat muziek een beter instrument kan zijn om mensen bij elkaar te brengen.

Al was het bomvol in de Melkweg, van culturele diversiteit was buiten het podium geen sprake; het merendeel waren Israëliërs. Op het podium wel, natuurlijk gaat zo’n tournee moeilijk met 70 mensen, dus had Idan 7 gevarieerde ethnische exemplaren uitgekozen voor dit optreden. Buiten Askenazische Idan waren er o.a. mensen uit Uruguay, Ethiopië en Iran, weliswaar wel allemaal met de Israëlische nationaliteit.
Begon Idan aanvankelijk in het Engels te praten, dat duurde niet lang toen de groep overstemd werd door het publiek dat zo te horen Ivriet sprekend was. De rest van de avond was voor de andere mensen dus niet te verstaan en al helemaal de teksten niet die buiten Ivriet ook in het Amhaars waren. (wat dat betreft kun je beter zijn cd kopen waar de engelse vertaling is bijgevoegd).Verder was dat ook niet erg, de muziek was geweldig, zeer gevarieerd en technisch van hoge kwaliteit. Hebben dit soort projecten over het algemeen een hoog geitenwollensokken gehalte, daar is hier absoluut geen sprake van doordat het zo flitsend, modern en vernieuwend is. Het enthousiasme van de artiesten was ook echt enorm en zag er oprecht uit. Idan zelf is bescheiden en hij zat dan ook aan de zijkant van het podium op zijn keyboard te spelen, alsof hij thuis in de kelder zat. Als het publiek uitzinnig was wees hij naar de andere muzikanten op het podium. Ook bij de signeersessie achteraf bleek Idan, buiten zijn opvallende dreadlocks, zeer gewoon te zijn en van sterallures nog nooit gehoord te hebben. En zo zien wij het graag.

Our ability to live in peace with eachother depends first and foremost on our ability to accept all that is different between us.
I want to get closer to you, but let me be who I am.
I welcome you coming closer to me, while respecting who you are.
On our own individual paths we are all looking for the bread, the water, the wind and a dignified life.
And yes, we all cling to love.

Idan Raichel

woensdag, mei 21, 2008

(un)happy consumer: Hartman tuinstoelen zijn levensgevaarlijk

De afgelopen zomerse pinksterdagen hebben zowat iedereen het huis uitgejaagd. Wat is er dan ook heerlijker dan rustig op je terrasje genieten van je welverdiende rust, onder het genot van een mals stukje geBBQed vlees.

Een van de basisvoorwaarden is natuurlijk wel dat je er van op aan kunt dat de tuinmeubelen waarop je je bevindt voldoende stevig zijn.
Omdat wij graag het zekere voor het onzekere nemen, hadden wij gekozen voor een tuinset van Hartman daar dit merk een betrouwbare reputatie zou genieten.
Wat schets onze verbazing wanneer mijn partner afgelopen weekend voor de 4de keer door een Hartmanstoel zakt.
Nee, het gaat niet om iemand van rubensiaanse omvang....het minste wat je van een stoel mag verwachten is toch wel dat deze iemand van 55 kg. kan houden.

Daar ging dus het laatste exemplaar van de Hartmanset dewelke wij dan ook maar bij de rest op onze steeds grotere Hartman afvalberg (zie foto) hebben gegooid.
Nu ons enkel nog de 2 spotgoedkope Leen Bakker stoelen resten die wij als reserve hadden aangeschaft (en die zelfs onze meest corpulente gasten al meer dan 8 jaar kunnen dragen) gaan wij maar weer op zoek naar een nieuwe tuinset.
Een ding staat als een paal boven water, deze keer geen Hartman meer. Deze prullaria zijn namelijk levensgevaarlijk...tot nu toe is het menselijke leed beperkt gebleven tot enkele schrammen en blauwe plekken...maar dat hadden net zo goed breuken, brandwonden door hete vloeistoffen of snijwonden door bestek of glas kunnen zijn.

"Discover the world of Hartman" lijkt mij dan ook eerder een slogan die boven de deuren van de plaatselijke EHBO-post hoort.

zondag, mei 18, 2008

Koran met Bull’s eye 9:59

De Koran is het woord van God zoals Hij dit aan Mohammed heeft geopenbaard. Hierdoor is de Koran enorm belangrijk voor de Islam en is het veel meer dan gewoon maar een boek. Het is een symbool van het geloof. Moslims gaan hier dan ook respectvol mee om.

Zoniet de militairen in Irak. Gespeend van elke kennis van religie en cultuur, besloot een Amerikaanse, zich vervelende, militair, op 9 mei maar eens wat schietoefeningen te gaan doen. Als doel gebruikte hij hiervoor een exemplaar van de Koran. De oefening ging prima en de militair keerde tevreden terug naar zijn maten in de barak.
Twee dagen later ontstond een groot tumult; de Koran werd gevonden doorzeefd met kogelgaten, in het midden was een rood rondje getekend als doel.
Omdat de Koran werd gevonden op een militaire oefenplaats wist men de dader snel te vinden. Deze zei zich van geen kwaad bewust te zijn geweest. Zijn commandant, Jeffrey Hammond, moest daarna in het stof bijten door zijn excuses aan te bieden. Zoals te verwachten, zijn deze niet aanvaard.

Etiquette voor overvallers 9:08

Een zeer beleefde man stond afgelopen woensdag in een lange rij op het postkantoor in Sydney. Hij liet verschillende mensen voorgaan en wachtte netjes zijn beurt af.
Toen hij eindelijk aan de beurt was sprong hij over de balie, pakte het geld uit 2 lades en rende, al zwaaiend met een groot mes, weg.

Beleefd maar niet slim, zijn signalement is door tientallen mensen en cameras duidelijk te omschrijven.

zaterdag, mei 17, 2008

God dobbelt niet, maar is wel relatief 12:14

Wetenschap en religie, een bijna onverenigbaar duo. Het zijn ongelijksoortige grootheden die geen formule dichter tot elkaar kan brengen. Ook Einstein liet het niet los, zelfs nu nog, vanuit het graf, heeft hij er zijn zegje over en gooit hij nog wat olie over het religieuze vuur.

Deze week heeft een anonieme koper op Bloomsbury Auction (Londen) een brief van Einstein aan filosoof Eric Gutkind gekocht voor $404,000.
In de brief uit 1954 beschrijft hij de Bijbel als kinderachtig en spot met de theorie dat de Joden een uitverkoren volk zouden zijn. Al was hij zelf Joods en had hij diepe affiniteit met Joden, hij vond ze een volk als alle andere, maar wel “met wat meer pech”.

De brief was niet voor publicatie bedoeld en geeft onverbloemd Einstein’s mening over religie, God en Jodendom. Dit terwijl hij voor publiek alleen in metaforen over religie sprak.
Einstein verloor zijn geloof toen hij 12 jaar was, als jong jochie kwam hij al tot de conclusie dat het geloof een leugen was. Wel bleef hij zijn hele leven religieuze gevoelens houden over de orde van het universum en de natuurkundige mysteries; “Het meest onbegrijpelijke van het universum is zijn begrijpelijkheid”, “Als er iets in mij religieus genoemd kan worden, dan is het wel mijn grenzeloze bewondering voor de structuur van de wereld voor zover de wetenschap deze aan het licht kan brengen”.
Einstein vond het idee van een persoonlijke God die gebeden verhoort, naïef en leven na de dood wishful thinking. (Terwijl er in feite weinig mensen zijn die zo voortleven na hun dood als Einstein, al dan niet bewust).

Toch kende hij wel een God, voor hem was God een metafoor voor natuurkundige wetten. Dezelfde God dus als die van Spinoza; de God die één is met de natuur.
Dit bracht hem tot zijn bekende uitspraken; “God doesn’t play dice” en “Science without religion is lame, religion without science is blind”.
Hij geloofde dus meer een in alomtegenwoordige kosmische energie en beschouwde zichzelf als agnost, i.p.v. atheïst. Atheïsme beschouwde hij als even intolerant als religieuze fanatici.
Hij vond het probleem met God te omvangrijk om met onze beperkte hersenen te kunnen begrijpen.

Einstein beschouwde het bedrijven van wetenschap als een religieuze aangelegenheid. Wetenschap en religie, toch geen onverenigbaar duo?

Doe er nog maar 500 GB bij 11:00

Er is niets mis met mijn geheugen en er is ook niets mis met een slecht geheugen (want zeg nou zelf, sommige dingen kun je ook maar beter vergeten). Toch zou het handig zijn om zo'n goed geheugen te hebben als de mensen die door de Universiteit van California zijn geidentificeerd met een extreem goed autobiografisch geheugen.
Onderzoekers van de universiteit hebben de afwijking megageheugen al een naam gegeven: hyperthymestic syndrome, van het Griekse wordt voor buitensporig (hyper) en onthouden (thymesis).

Brad Williams is een van de mensen met een zeer uitzonderlijk geheugen: geef hem een datum en hij vertelt je niet alleen wat hij op die dag zelf deed, maar ook wat er op de wereld gebeurde. Dit kan hij van praktisch elke dag van zijn 51- jarige leven. Hij heeft daar nooit enige moeite voor gedaan, het gaat naar zijn zeggen gewoon vanzelf. Voor het onderzoek van de universiteit bekend werd vond Brad dit ook helemaal niet bijzonder.

Onderzoekers van de universiteit waren verbaasd dat de mensen begiftigd met dit talent zonder enig nadenken de vragen konden beantwoorden. Ze doen verder onderzoek om naar oplossingen te zoeken voor mensen met geheugenstoornissen.
Op het moment doen ze MRI scans van de hyperthymestic hersenen om te kijken of ze er anders uitzien, groter zijn, etc. in vergelijking met de hersenen van mensen met een doorsnee geheugen.

Handig, misschien kun je in de toekomst gewoon een stukje extra geheugen bijkopen en aan laten naaien, tot die tijd doen wij het maar met een extra externe harde schijf.

Vakantietips voor Duitsers

Het is algemeen bekend dat Duitsers graag in een gegraven kuil op het strand van hun vakantie genieten, maar er zijn ook Duitsers met andere interesses. En die gaan naar China.
Waarschijnlijk ook voor de laatste keer, want veel meer dan puin heeft de Duitse toerist, die bijna omkwam door de aarbeving, niet gezien. Na 114 uur bedolven te hebben gezeten onder het puin na de aardbeving van afgelopen maandag werd hij gelukkig nog wel levend bevrijd.

De toerist bevond zich in het dorp Taoguan, in het district Wenchuan. Dat dorp ligt op amper enkele kilometers van het epicentrum van de aardbeving. Die had een kracht van 7,9 op de schaal van Richter. De Duitser werd vandaag om 8.10 uur lokale tijd bevrijd door een ploeg van het leger. Over de identiteit van het slachtoffer en zijn gezondheidstoestand is nog niets gekend. De Duitser werd overgebracht naar een noodhospitaal in Wenchuan en daar word je waarschijnlijk ook niet vrolijker van.

donderdag, mei 15, 2008

KPN liegt over oplossing ADSL probleem, XS4ALL only nog steeds down! 8:35



Hoewel KPN gisteren via diverse media triomfantelijk liet weten dat het ADSL probleem nu echt opgelost is, zitten wij nog steeds zonder internetverbinding.

Gisteren konden wij een heel kwartier lang gebruik maken van onze XS4ALL Only internetverbinding om terloops een glimp op te vangen van de schade die deze prutsers hebben aangericht, alvorens alles er weer voor minstens 12 uur uit klapte.

De langslapers van Xs4all zijn pas vanaf 9 uur bereikbaar en hun Anthony Godet heeft na 3 dagen storing ook nog steeds niets nieuws te melden. Waar zijn de helden van vroeger die desnoods dag en nacht doorbuffelden om welk probleem dan ook te verhelpen? Wachten zij allemaal voor de grens van Birma? Zijn zij in Afganistan bezig aan de wederopbouw van wat nooit is geweest?

Erg opmerkelijk ook hoe gemakkelijk dit alles blijkbaar in de doofpot kan worden gestopt.

Beide rioolkrantjes; Metro en Spits, zwijgen in hun papieren versie als vermoord over dit incident. Online melden zij vrolijk dat het probleem is opgelost. Wel worden beide papiervodjes gesierd door paginagrote advertenties van...jawel KPN...waarin onder andere het supersnelle internet van KPN wordt aangeprezen.

Erg duidelijk dus hoe tegenwoordig de commercie het nieuws bepaalt. Het zou KPN in ieder geval meer sieren om nu eindelijk eens met een echte oplossing voor het probleem te komen en openbaar excuses aan te bieden.

Wat ons betreft is de maat vol....een overstap naar kabelinternet dringt zich op. Helaas staat UPC ook niet als een heilig boontje bekend dus zullen wij naast de kabel als reserve ook nog een ADSL verbinding behouden. Zij het dan wel een goedkopere dan de huidige Xs4all Only (ellende).

woensdag, mei 14, 2008

Fries Hiepsteken

Friesland, Groningen en Drenthe blijft voor mij altijd een beetje buitenland, ver van mijn bed met eigenaardige gewoonten.
Dat laatste bleek gisteren maar weer toen een Friese man zomaar met een hiep begon te steken op een winkelmedewerkster in Steenwijk.

Je denkt nog, dat valt mee, was ze jarig of zo? Helaas blijkt een hiep een soort hakbijl te zijn. Waarschijnlijk was het een Gall en Gall want de man was zo dronken dat hij misstak en de medewerkster ongedeerd bleef.
Niet bekend is of hiep nu een Fries of een Drents woord is.

Berennieuws

Eindelijk goed nieuws voor Beers, na 41 jaar is er eindelijk een ziekenhuis dat zich ook om zijn gezondheid bekommert. Het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht houdt volgende week drie dagen een teddyberenspreekuur.

Ruim zeshonderd kleuters (dat is nou weer jammer) van Utrechtse basisscholen en patiëntjes uit het WKZ kunnen dinsdag, woensdag en donderdag hun teddybeer laten onderzoeken door een dokter.
Doktoren voor beren blijken niet noodzakelijk gespecialieerd te hoeven zijn, het zullen namelijk 150 geneeskundestudenten zijn. Zij zullen de beren beluisteren, de bloeddruk en de temperatuur opnemen en een plaatje maken met een simulatieröntgenapparaat. Doel is kinderen een beter idee te geven van wat zich in een ziekenhuis afspeelt. Dat kan de angst verminderen die kinderen soms hebben voor ziekenhuizen, dokters en het ziekzijn. Voor de medische studenten is het een training in de omgang met kinderen (+ 1 volwassene + beer).

Langdurige storing bij XS4all = NoXs@All !!! 8:35

Al jaren zijn wij tot grote spot van al onze vrienden en kennissen trouw klant bij Xs4all ADSL.
Niemand begrijpt immers waarom wij veel te veel betalen voor een belachelijk trage internetverbinding en een vaste telefoonverbinding die het eigenlijk nog nooit heeft gedaan.
Nu is een vaste telefoonverbinding ook nog een restant uit het stenen tijdperk dus dat deze het voor die 5 euro per maand extra niet doet, daar konden wij tot nu toe nog mee leven.. Wel vertrouwden wij blind op xs4all als onze trage doch betrouwbare internetprovider.
Onlangs kreeg iemand bij xs4all zelfs nog de lentekriebels want wij ontvingen een brief waarin werd vermeld dat de snelheid gratis en voor niets ( dat is natuurlijk relatief als je al jaren 2 keer de marktconforme prijs betaalt) beduidend zou worden opgeschroefd. Na 6 weken op deze snelhheidsopenbaring te hebben gewacht hebben wij ons er uiteindelijk maar bij neergelegd dat het hier allicht om een flauwe aprilgrap ging.
Maar het kan natuurlijk altijd nog bonter. Sinds meer dan 24 uur zitten wij en blijkbaar ook heel xs4all minnend Amsterdam en Almere zonder internet.
Geen enkel xs4all telefoonnummer wordt nog beantwoord. Op 1 hulpnummer draait wel een bandje. Een man met een zwaar Antilliaans accent meldt daar dat klanten van Xs4all KPN ADSL en xs4all Only Wooeel eens een probleem zouwden keunen hebben (zeg dat wel).....er wwoeordt aan een oplossing gewoeerkt.....


Fraai, dus blijkbaar heeft niet de KPN maar Anthony Godet Xs4all overgenomen met als gevolg dat ik nu al mijn werk in de openbare bibliotheek moet regelen.
Het is echt schrijnend dat de zo geroemde klantenservice van xs4all bij storing niet meer telefonisch bereikbaar is. Je kan de status wel bekijken op hun website...erg handig voor wie gebruik maakt van een andere provider maar als xs4all klant heb je hier natuurlijk weinig aan.

Of er ook nog verhaal kan worden gehaald voor het feit dat ons hele bedrijf plat ligt (onze klanten zijn namelijk wel gewend op correct te woord te worden gestaan), is erg twijfelachtig. Zoals de meeste internetproviders heeft ook xs4all zich middels zijn algemene voorwaarden zodanig ingedekt, dat zij nergens voor aansprakelijk gesteld kunnen worden.
Kortom xs4all hoeft niets te presteren en als abonnee moet je gewoon doorbetalen en vooral niet zeuren.

Inmiddels is duidelijk geworden dat ...hoe kon het ook anders, de KPN de hoofdschuldige is. Blijkbaar zorgt een vage doch zware storing bij de KPN voor verstoord telefoon-, UMTS en internetverkeer door het hele land. Ook kan er in een heleboel winkels niet worden gepind.
Naar aloude traditie is ook de KPN klantenservice niet bereikbaar maar volgens een KPN woordvoerder zou nieuw geinstalleerde software aanslaan en is er dus goede hoop dat het ooit nog goed komt.

Ondertussen wordt de lijst van storingen en excuses van xs4all steeds langer:





Lopende storingen:

XS4ALL verminderd bereikbaar (14-05-2008)


gemeld door Michael op 14-05-2008, 10:43
begintijd: 09.00, duur: Onbekend
Vanwege een storing aan onze telefooncentrale zijn wij telefonisch
verminderd bereikbaar. Wij werken aan een oplossing.
Onze excuses voor het ongemak.

ADSL van KPN storing regio Amsterdam (13-05-2008)

gemeld door Peter op 13-05-2008, 13:08
begintijd: 01:30, duur: Onbekend
Sommige klanten met een ADSL van KPN verbinding
in regio Amsterdam kunnen op dit moment geen verbinding
maken of ondervinden problemen met de ADSL verbinding.
KPN werkt aan een oplossing om het probleem zo snel
mogelijk te verhelpen.
Onze excuses voor het ongemak.


Landelijke UMTS/HSDPA storing (13-05-2008)

gemeld door Enrique op 13-05-2008, 09:34
begintijd: 03.00, duur: Onbekend
Vanwege een storing kunnen klanten die gebruik maken van
XS4ALL Mobiel internet (UMTS/HSDPA) op verschillende lokaties
in Nederland mogelijk problemen ondervinden met de verbinding. Technici werken aan een oplossing.
Onze excuses voor het ongemak.


Landelijke XS4ALL Only en Business DSL storing (13-05-2008)

gemeld door Erik op 13-05-2008, 08:08
begintijd: dinsdag 13 mei 2008 03:10, duur: onbekend
Sommige XS4ALL Only en Business DSL klanten op verschillende
plaatsen in het land kunnen op dit moment geen verbinding maken
of ondervinden problemen met de ADSL/BDSL verbinding.
Technici zijn op de hoogte en werken aan een oplossing
om het probleem zo snel mogelijk te verhelpen.
Onze excuses voor het ongemak.

maandag, mei 12, 2008

Barbie jaagt mensen stuipen op het lijf 9:34

Afgelopen vrijdag liep Francia Roger de porch van haar huis op Sint Maarten op en trof haar zoon spelend met een pop. Gillend rende zij terug naar binnen en belde pastoor Hilton Albert.

Natuurlijk vinden de moeders op Sint Maarten, waar toch wel een macho cultuur heerst, het niet leuk als hun zoons met poppen spelen, maar de reden van haar paniek was dat het hier om een Voodoo-pop ging. Francia vermoedt dat iemand de pop op haar porch heeft gelegd om een vloek over haar uit te spreken, al heeft zij geen flauw idee waarom. Roger zegt voor zover ze weet geen vijanden te hebben. Ze gaat regelmatig naar de kerk en besteedt veel tijd aan de verzorging van haar gehandicapte echtgenoot.

De pop had veiligheidsspelden over het lichaam en de ogen en er waren vorken, lepels en messen aan vastgenaaid. Het moest er volgens de vrouw op lijken dat de pop in een doodskist lag en aan beide zijden ervan waren kaarsen neergezet. Er was een briefje in het Frans aangehecht met de tekst: ‘Meneer en mevrouw Roger zullen onmiddellijk dood op het kerkhof zijn’.

Pastoor Albert arriveerde en probeerde met veel bidden de vloek op te heffen, waarna Barbie werd verbrand. “Dit soort poppen wordt doorgaans gebruikt in gevallen van jaloezie, in verband met relaties, werk of succes in het leven”, aldus Albert. “Meestal worden ze op een kerkhof geplaatst. Het wordt gebruikt om de ontvanger bang te maken. De enige manier om de vloek op te heffen is door te bidden en in God te geloven”, zei hij.
Het gebeurt veel dat Voodoo word beoefend terwijl men ook christelijk is, dit werkt elkaar niet tegen; de praktijken worden gemakkelijk geintegreerd binnen een christelijke setting. Zelfs pastoor Albert lijkt wel in de vloek te geloven terwijl je van een pastoor zou verwachten dat hij dat in eerste instantie al onzinnig zou vinden.

Voodoo komt oorspronkelijk uit Afrika en is door de slaven meegebracht naar het Caribische gebied (e.a.). In West-Afrika is Voodoo een religie op zichzelf. Men gelooft in een schepper (Mawu) die bijgestaan wordt door goden, godinnen, voorouders en geesten. Door bepaalde rituelen, offers en dergelijke gelooft men de geesten gunstig te kunnen stemmen, wat de kwaliteit van het leven zou kunnen verbeteren.
De bekende Voodoovloeken- en poppen om deze te bewerkstelligen is de zwarte magie binnen Voodoo, welke weliswaar tot de verbeelding spreekt, maar slechts een klein onderdeel van de religie uitmaakt.

Chavez, La reforma va (vooral tijdens Pinksteren) 8:34

Terwijl Pinksteren toch wel het feest van de tongenpraters is, ziet Venezuela's Hugo Chavez dit heel anders. Gisteren deed hij niet anders dan schelden en tieren en vooral Angela Merkel kreeg er flink van langs.

Chavez noemde de Duitse bondskanselier een nakomeling van Hitler en het fascisme en zei daarna : "Ms. Chancellor, you can go to ...," op dat punt stopte hij en begon het publiek wat te gniffelen en lachen, waarop hij de zin niet af wilde maken, naar zijn zeggen omdat het om een vrouw ging.
Chavez is wel bekend met wat scheld- en tierwerk, eerder nog noemde hij Bush "the devil", de Colombiaanse president Alvaro Uribe een "liar" die niet eens een winkel op de hoek zou kunnen runnen en Donald Rumsfeld "one of the dogs of the devil". Tot slot noemde hij de Mexicaanse president Vicente Fox "lap-dog of the empire."
Chavez praat liever met zijn tong dan in tongen dat is duidelijk, jammer dat er niets iets constructievers uitkomt.

zondag, mei 11, 2008

Zwijnerij in Dendermonde door vertrapte Mohammed

Net voor Pinksteren wisten ze in Dendermonde (B) nog een groot religieus schandaal te creëren. Een driehonderd jaar oude preekstoel in Dendermonde heeft een enorme rel veroorzaakt in Turkije.

De preekstoel in de Onze-Lieve-Vrouwekerk toont versierde engelen die Mohammed en de Koran vertrappen.
Foto's van de preekstoel zijn recent geplaatst op de site van The Brussels Journal en dat heeft het anders zo rustige Dendermonde tot wereldnieuws gebracht. ,,Stop deze zwijnerij!'', kopte de Turkse krant Nieuwe Dageraad groot op de voorpagina. ,,Het gebruik van deze beelden is even erg als de Deense cartoons of de Wilders-film in Nederland.''

De gemoedelijk burgemeester van Dendermonde, Piet Buyse, probeert de rust te herstellen door te benadrukken dat de vertrappelde man een ongelovige moet voorstellen en niets te maken heeft met het beledigen van de islam, maar gewoon de strijd tegen de ongelovigen moet uitbeelden. Wel opvallend is dat het toch duidelijk niet om een willekeurige ongelovige gaat, want de vertrapte man draagt een tulband. (hoe ziet een ongelovige er eigenlijk uit?)

Turkije heeft kennelijk de moed helemaal opgegeven voor wat betreft het toetreden tot Europa, en als ik zo naar het door hen aangepaste Europese embleem kijk, naast de foto in de Turkse krant, moeten we daar misschien maar blij om zijn.

vrijdag, mei 09, 2008

Filmrecensie The Last Samurai

Door Michael Koukos

Actie / Drama
2003
Regie: Edward Zwick
Cast: Tom Cruise (Nathan Algren), Ken Watanabe (Katsumoto), Masato Harada (Omura), Koyuki (Taka) e.a.

Nathan Algren is een kapitein van de Amerikaanse leger die met een burn out probeert de laatste Samurai te vernietigen. Of het door zijn sombere mood komt is onduidelijk maar al heel snel wordt hij door diezelfde Samurai gevangen genomen.

Samurai Katsumoto besluit om Nathan in leven te houden het duurt dan ook niet lang voor deze zich als een vis in het water voelt tussen de traditionele vechters.
In dit typisch Amerikaanse product zijn de gevechten vergeleken met Chinese vechtfilms ronduit boertig te noemen. De regelmatige slowmotion herhalingen van diezelfde turnoefeningen zijn ronduit over the hill.
Daar staat tegenover dat alle personnages wel goed uit de verf komen; op een bizarre mannier vertonen zij allemaal charmante eigenschappen ook al zijn zij dapper en stronteigenwijs.
Op een enkele uitzondering na blijven de meeste gevoelige momenten behoorlijk op de vlakte en weten deze dus meestal niet de gevoelige snaar te raken. De landschappen zijn prachtig doch visueel kan dit spectakel zich niet meten met de Chinese broertjes (waar vaak gebruik wordt gemaakt van kleurenfilters).
Het Amerikaanse chauvinisme zorgt er ook voor dat de Japanse overheid wordt neergezet als ongelooflijke hufters en dat de eerste de beste Amerikaan die komt langslopen even snel de held aller Japanse helden kan worden.

Hoewel de film over all erg onderhoudend is, en daar gaat het dan toch om, is het einde wel erg potsierlijk te noemen.
Het is natuurlijk wel stoer hoe de samoerai dodelijk gewond en bloedspuwend door blijven vechten maar met de langgerekte slotscene waarin iedereen nog eens extra wordt neergemaaid met machinegeweren heb ik toch moeite.
Trop is nu eenmaal teveel.

woensdag, mei 07, 2008

Zeg het met voicemail

Kun je de telefoon nog afzetten, voiemail komt ongevraagd je leven binnen huppelen. (tenzij je deze niet afluistert natuurlijk).
Zo heeft een Amerikaans echtpaar minutenlang een nachtmerrie beleefd toen ze hun voicemail afluisterden en daarop hoorden hoe hun zoon in een vuurgevecht in Afghanistan voor zijn leven vocht.
Tijdens het gevecht was de militair met zijn mobiele telefoon tegen de zijkant van zijn pantserwagen gebotst, en had het toestel het laatstgebelde nummer herhaald. De ouders hoorden drie minuten lang schieten, vloeken en wanhopige oproepen voor meer munitie. Zodra de voicemail was afgelopen, probeerden zij hun 22-jarige zoon terug te bellen. Na twee uur kregen ze hem te pakken om te horen dat hij ongedeerd was gebleven.

zondag, mei 04, 2008

PVDA tegen homosexualiteit

Al is 4 mei bedoeld om de doden te herdenken, het omstreden Amsterdamse PvdA-raadslid Yman Mahrach, die afgelopen week in het nieuws kwam toen zij zei dat homoseksualiteit voor de islam 'als liegen' is, ge (mis) bruikt het als charmeoffensief.

Mahrach zal de 4 meiherdenking bij het homomonument op de Westermarkt bijwonen. Het is nog niet duidelijk of zij ook een krans bij het monument zal leggen.
Of een en ander geheel uit vrije wil gebeurt valt te betwijfelen, doel is namelijk vooral de schade voor de PVDA te beperken.
Afgelopen dinsdag zei Mahrach nog in De Pers "dat haar partij zich niet sterk moest maken voor een ‘gematigde’ islam. De islam en de Koran staan vast. Je bent moslim of niet. Zo is de homoseksuele daad verboden, dat is een regel in de islam, net zoals je niet mag liegen." "Het is niet aan de politiek het daarmee oneens te zijn," vindt zij.
Kennelijk is het wel aan de politiek het oneens te zijn met homosexualiteit?

Mahrach is woordvoerder jeugd, emancipatie en integratie. Een portefeuille die duidelijk niet past bij iemand die de scheiding tussen kerk en staat niet hoog in het vaandel heeft staan. Het is de vraag of zo Yman wel in de politiek thuishoort.

donderdag, mei 01, 2008

Koninginnedag 2008

Koninginnedag was weer gezellig met als vanouds een geweldig optreden van Two Against NoName. Helaas is er van de opwarming van de aarde nog niet veel te merken en viel het weer dus een beetje tegen.

Halverwege het optreden stortte de tent waaronder de band speelde in door de wind, maar professioneel als ze zijn speelden ze gewoon door. Ger Posno's stemgeluid overtreft iedere storm dus ook dat was geen probleem.

Ik Ali de Griek

Wie kent niet de sketch van Van Kooten & De Bie "De groenteman en de Turk". Waarin een Turkse klant in perfect Nederlands zijn betoog doet en de groenteboer hem blijft toespreken als een klein kind in een raar, krom Nederlands. Waarna de Turk de zaak verlaat en zich verbaasd over het feit dat Nederlanders steeds onzorgvuldiger hun moedertaal spreken.
Ook het ruim 23 jaar oude boek van Günter Wallraff "Ik, Ali" is zo'n klassieker, die laat zien hoe integratie niet moet. Helaas blijkt anno 2008 de inhoud van het boek nog steeds actueel te zijn.

Tijdens Koninginnenacht waren we bij Yamas, toen er het tafeltje naast ons een authentiek Jordaans stel van middelbare leeftijd plaatsnam. De man begon allervriendelijkst een praatje, waarin hij steeds meer de draak begon te steken met Grieken. Hij ging daar maar mee door, dus werd het tijd aan te geven dat Michael ook Grieks is. Wat er toen gebeurde schetst ieders verbazing; de man draaide om als een blad aan een boom en begon tegen Michael te praten als Van Kooten's groenteboer. Zo van "Jij hier restaurant werken?", "Of jij restaurant Stad werken?" (Voor de man stond het duidelijk vast dat je als Griek altijd in een restaurant werkt). Ook toen Michael gewoon perfect Nederlands bleef antwoorden, zag de man het licht nog niet en bleef gewoon uiterst serieus praten alsof hij het tegen een achterlijk kind had. Michael vertelde de man dat werken in een restaurant niet genoeg geld beurde, waarop de man een betoog hield dat je geen buren (!) meer overhoudt als je in een Grieks restaurant werkt.

De man was niet van zijn ideeën af te brengen dus we lieten hem maar voor wat hij was. We moesten er eigenlijk vreselijk om lachen, maar in werkelijkheid is het in en in triest dat buitenlanders door sommige Nederlanders nog steeds gezien worden als dom en achterlijk. Als je zoiets meemaakt vraag je je af of zaken als integratie en interculturele samenleving ooit een feit zullen worden.