woensdag, november 30, 2005

Vertaling brief aan Paul Hellyer

Geachte heer Hellyer,

Regelmatig komen mij berichten ter ore dat u erg druk bezig bent met de organisatie van een intergalactische oorlog.
Dit is erg zonde van uw pensioen, u kunt uw tijd vast wel beter besteden.
Ik weet dat de Amerikanen vaak observatievluchten boven Europa uitvoeren en zo is het misverstand waarschijnlijk ontstaan.

Er is natuurlijk een vliegende schotel ontdekt in mijn woonplaats Almere.
Ik kan u geruststellen, dit is een modecentrum. Tevens wil ik u vast waarschuwen dat in 2007 dit modecentrum nog uitgebreid wordt, ook dit zal alleen bestaan uit modebedrijven dus is er geen enkele reden in 2007 een intergalactische oorlog te starten.
De alien, die getuigen u gemeld hebben, is niet anders dan onze burgemeester Annemarie Jorritsma. Ik begrijp de verwarring maar er is echt geen enkele reden u ongerust te maken.

met vriendelijke groeten,

Erika Baardwijk

dinsdag, november 29, 2005

Spoken

's Nachts speel ik voor Caspar en spook ik rond, over het algemeen kom ik niemand tegen dus val er niemand lastig mee.
Dit geldt niet voor Lenin, die jaagt momenteel iedereen de stuipen op het lijf in het Lenin museum in Samara, Rusland. Bezoekers ruiken zijn favoriete appelcake en koffie, tevens bleek zijn bed beslapen, terwijl de deur op slot zat.
Iedereen is bang, behalve de suppoost natuurlijk, die heeft elke nacht een leuk onderkomen voor zijn minnares.
Maar je weet natuurlijk nooit of het toch Lenin niet is, in Lenin's optiek zouden de mensen als broeders en zusters (kameraden) vreedzaam samenleven in de proletarische wereld. Hij is misschien nu proletarisch aan het slapen en waar zal dit eindigen? straks is het proletarisch winkelen.

En niet alleen in Rusland geloven ze in spoken. er zijn zat mensen, die volslagen normaal lijken, die vreemde verschijnselen waarnemen waar geen enkele verklaring voor te geven is. Zo zijn er de foto's waar iets of iemand op staat die de fotograaf niet heeft willen fotograferen. Nu heb ik dat ook wel eens, maar dat ligt eerder aan mijn onbekwaamheid in het fotograferen.

Paul Hellyer, voormalig minister van defensie in Canada, gaat nog een beetje verder in zijn fantasie, hij gelooft dat een intergalactische oorlog niet ver weg meer is. Stel je voor een oorlog met ET, dan zou ik leuke foto's voor mijn blog kunnen maken!
Lenin en ET samen op de foto, hand in hand kameraden.

maandag, november 28, 2005

Klusspieren

Al de hele week lagen er in de woonkamer 9 grote dozen ons aangstaanjagend aan te kijken. Wij hadden 2 kasten voor de slaapkamer gekocht die wij zelf in elkaar zouden zetten, maar toen ze geleverd werden bleek het aantal losse onderdelen toch wat groter dan verwacht.

Toch begon Michael vrijdagavond vol goede moed, hij had al berekend dat het nooit langer dan 3 uur per kast zou duren. Pas vele uren later zou blijken dat dit minstens 30 uur per kast zou worden. Het was een monnikkenwerk, maar ook zaterdag sloeg Michael zich er moedig doorheen.

Toen later bleek dat gezien de grootte, de kast toch om wat sterke hulp vroeg kwam aanvankelijk Piet helpen, Piet had de diagnose snel gesteld" gewoon een betere schroevendraaier kopen" en weg vloog de hulp.
Michael ging nog snel voor sluitingstijd naar de Praxis en kwam terug met een uitgebreide schroevendraaierset. De set bleek helaas niet zo briljant als verwacht, het probleem was van heel andere aard. Dit vroeg minstens om de inzet van een ingenieur, gelukkig kwam deze snel in de vorm van ing. Posno. De ingenieur bracht inderdaad de oplossing en tegen 20.00 uur zaterdagavond stond de eerste kast overeind.
Dit moest gevierd worden en dat hebben wij bij de Griek gedaan. Daarna kwam de ing. nog even wat bij ons drinken en is niet meer vertrokken.


Nu ben ik altijd Caspar 's nachts, dit omdat ik altijd 's nachts door het huis spook. Tot mijn verrassing kwam ik nu plotseling Caspar II tegen, op kousevoeten liep de ing. door het huis te spoken. Dat kwam goed uit, want nu moest ik ook nog een Powerpoint presentatie maken voor woensdag en ook dat blijkt beter door een ing. gedaan te kunnen worden.
Nadat Ger een prachtige presentatie had samengesteld was Michael ook wakker en begon het klusduo optimisch aan de tweede kast. Het duo was toch wat vermoeid en had daardoor nogal wat tegenslag, doordat de planken er achterstevoren inzaten, kwam de stang waar de kleren aan moeten hangen, bovenop de kast en de deuren achterstevoren.
Tegen 22.00 uur was de tweede kast eindelijk klaar, helaas kan het klusduo bijna niet meer lopen, die moeten nog wat wennen aan de klusspieren.
Piet kwam daarna ook nog even langs en die was zeer tevreden over het resultaat, wat een goede schroevendraaier toch al niet kan doen.....................



donderdag, november 24, 2005

Zie je wel

Ik heb net toevallig een enquete over rijgedrag (eerlijk!!!!) ingevuld, en wat blijkt...dat valt reuze mee, zie hier de uitslag:

Op basis van uw antwoorden wordt de volgende conclusie getrokken ten aanzien van uw verkeersgedrag.
Diagnose
U maakt ten opzichte van anderen minder overtredingen en minder gevaarlijke fouten. U heeft oog voor mogelijke verbeteringen van uw rijgedrag en probeert dit ook wel eens uit.
ToelichtingGevaarlijke fouten zijn onder meer: iemand niet zien, terwijl u een zijweg inslaat of tijdens het inhalen de afstand tot een tegenligger verkeerd schatten. Bij overtredingen gaat het over te hard rijden, door rood rijden of bumperkleven.

Zie je wel, ik zou zelfs extra korting moeten krijgen bij FBTO!

Verzekeren doe je zo bij FBTO

Wil je geld verdienen, sluit dan een verzekering af bij FBTO.
Na goede ervaringen met deze maatschappij te hebben opgedaan besloot ik in september mijn auto bij FBTO te verzekeren. Allemaal zo geregeld en ik werd vriendelijk te woord gestaan, wat tegenwoordig een uitzondering is.

Minder positief was de rekening die op de deurmat viel, het kostte een paar duizend euro. Een heel ander bedrag dan de vriendelijke vrouw mij had verteld. Ik schrok wel, want hoe komen ze zo snel achter mijn schadevolle rijgedrag?
Toen ik belde waren ze wederom heel vriendelijk, het bleek een foutje te zijn want niemand bleek op de hoogte te zijn van mijn kostbare rijgedrag. Het zou allemaal in orde komen en het juiste bedrag maandelijks automatisch geincasseerd.
Daarop volgde er een stroom creditnota's waar je blij van zou worden, ware het niet dat er ondertussen niets geincasseerd werd. Niet erg maar de creditbedragen werden ook niet uitbetaald.

Vandaag kwam de zoveelste creditnota, nu van het maandbedrag en wederom zou ik geld terug krijgen. Bang om onverzekerd rond te rijden, heb ik toch maar weer eens gebeld naar de vriendelijke mensen van FBTO.
Het personeelsbestand is drastisch gewijzigd, om kosten te besparen(nu de nieuwe zorgverzekering er aan komt) hebben zij daar nu onwelwillende werklozen aangenomen met een Gronings accent. Het zijn werklozen die niemand, zelfs niet in Groningen, kan verstaan, dus dat is een koopje.
Het Groningse accent begon direct te schelden, dat ik er niets van begreep! Ik verstond nog net dat ze het (omdat ik zo dom was) nogmaals uit zou leggen, maar ook daar kon ik niet veel van begrijpen. Terwijl ze bleef schelden probeerde ik nog te roepen dat ik slechts wil betalen, maar het gescheld ging gewoon door. Tot ik vroeg of ik haar baas kon spreken, toen werd het doodstil en zei ze "ik heb geen baas" . Dus ook op het management wordt kennelijk flink bespaard. Gelukkig bleek er uiteindelijk toch 280 euro open te staan en gaan ze het netjes incasseren.
Verzekeren doe je zo, maar de rest...............

Leven en laten leven?

De geboorte van kinderen is een natuurlijk proces, een noodzaak om de soort niet uit te laten sterven. Er zijn er momenteel meer dan genoeg op de wereld, dus het is niet noodzakelijk dat iedereen aan de voortplanting meewerkt.
De meeste vrouwen denken er niet over na en krijgen gewoon kinderen, niet 1 of 2 maar hele legers kinderen.
Vrouwen beschouwen het krijgen van kinderen als een recht. Ook al zijn zij totaal ongeschikt voor het moederschap.

Maar heb je dat recht wel echt? Moet er niet een selectie komen voor would be ouders; geschikt of ongeschikt?
Hoveel kinderen worden er verwaarloosd en mishandeld?
Trieste voorbeelden zijn er genoeg:
De dood van een 6 dagen oude baby eind september in Amsterdam, het gezin stond al een jaar onder begeleiding van het Bureau Jeugdzorg omdat er al problemen waren in het gezin met een dochtertje van 7 jaar. Ondanks zulke problemen krijgen ze gewoon toch nog een baby.
In september vorig jaar stierf in een andere geruchtmakende zaak het driejarige meisje Savanna, nadat haar moeder haar had gekneveld en onder een bed had geschoven, ook deze rampmoeder had reeds een aantal andere kinderen gekregen waar het niet goed mee ging.
En deze week nog het 9 jarige Duitse meisje dat is verdronken door haar moeder en in de Waal aanspoelde.
En zo zijn er vele en vele trieste gevallen waarin onschuldige kinderen bezwijken doordat ze zijn geboren bij een incapabele moeder. Dat zijn dan nog de gevallen die aan het licht komen, er zijn er veel meer die niet bekend worden, die groeien ellendig op, krijgen zelf ook weer een ellendig leven en fokken er nog een paar om ook weer een ellendig leven te geven.

Het Tweede Kamerlid Van Dijken (PvdA) dient binnenkort een initiatief-wetsvoorstel in.
Moeders die hun kind ernstig hebben verwaarloosd of mishandeld, moeten kunnen worden gedwongen tot gebruik van anticonceptiemiddelen zodat nieuwe zwangerschappen worden voorkomen. Een uitstekend plan lijkt mij.

In bepaalde stromingen binnen het Hindoeisme gelooft men dat je eerst als dier op aarde komt en zo kunt evolueren en terug kunt komen als mens, in eerste instantie als gehandicapte mens en naarmate je karma groeit (door goede dingen te doen) kom je steeds hoger en beter terug.
Zo'n moeder van Savanna is beestachtig geweest en zou misschien als dier terugkomen, alhoewel dat nog te goed zou zijn, want je ziet zelden dieren die slecht voor hun jongen zijn. Maar hoe zou Savanna dan terugkomen? misschien wordt zij in een volgend leven wel moeder, dan krijgt zij de kans om het beter te doen dan haar moeder in haar afgelopen leven, maar hoe kan zij dat doen met zo'n slecht voorbeeld in het vorige leven?
Als het hindoeisme het bij het rechte eind heeft dan zien wij dus nog meer slechte moeders ontstaan; blijft een mishandeld kind leven dan is de kans groot dat zij later kinderen krijgt die zij ook weer geen gelukkig leven kan geven. Gaat zo'n kind dood dan geeft ze haar kinderen in een volgend leven een rotjeugd. Het is dus maar beter dat er goed wordt nagedacht over het krijgen van kinderen en, zo een moeder dat niet zelf kan, eventueel gedwongen moet worden geen kinderen te krijgen.

woensdag, november 23, 2005

Kleding maken en breken stagiaire

De bedrijven klagen steen en been over stagiares. Alle kleuren haar en gympies kunnen nog door de beugel maar een minirok of hoofddoek wil de helft niet accepteren. Ook naveltruitjes en heupbroeken zijn taboe.
Nu vraag ik mij dus wel af waar die stagiares dan nog een broek moeten kopen, er zijn nauwelijks nog andere broeken te koop dan heupbroeken.
Het probleem met minirok en hoofddoek is snel opgelost, geef die hoofddoek aan het meisje met minirok, als ze die hoofddoek om haar middel bindt heeft ze in ieder geval genoeg stof voor een lange rok. Wat het meisje, nu zonder hoofddoek, met de minirok moet weet ik niet, misschien als leuke muts? Ik ben er van overtuigd dat mijn lieve commentgevers hier wel iets op bedenken.

Vrouwelijke praktijkopleiders protesteren vaker tegen naveltruitjes en lage heupbroeken dan hun mannelijke collega's. Dat zijn natuurlijk gefrustreerde vrouwen, jaloers op die arme meisjes. Ze protesteren vast niet tegen knappe mannelijke stagiares in weinig kleren. Maar ja, hadden ze maar lerares in Amerika moeten worden, daar hebben leraressen gewoon seks met 14 jarige leerlingen.

Ook het gedrag van de stagiares geeft veel reden tot klagen: chatten, bellen, luiheid, etc.
Het voeren van een goudvis werd erg positief bevonden.
Ik heb 2 stagiares die helemaal niet aan bovenstaande negatieve waarderingen voldoen, maar de goudvissen voeren zij ook niet, laat staan de leguaan. Dus.....Priscilla en Stephan jullie weten wat je voortaan te doen staat wil je een positieve beoordeling krijgen :-) en oh ja, als jullie dan toch bezig zijn, de ramen moeten nog gezeemd, er moet worden gestofzuigd, de kamer geschilderd......

Korte mededeling

Omdat de url erg onhandig is, is er sinds heden een redirect en kun je dit blog ook vinden onder:
www.baardwijk.net

dinsdag, november 22, 2005

Genealogie

De familie Baardwijk, dus de familie van vaders zijde, heb ik nauwelijks gekend. Van die kant zijn zij ook reeds allen overleden. Erg lastig als je iets meer over je roots zou willen weten. Meestal interesseert mij dat ook niet maar soms word ik toch weer nieuwsgierig en ga ik weer wat actiever op zoek.

De laatste keer dat ik op zoek ging vond ik een familie Van Baardwijk die erg actief waren op internet. Na diverse emails waren zij er van overtuigd dat ik het verloren schaap zou zijn dat zij nog misten in hun stamboom. Wij spraken dus met hen af in den Bosch. In Den Bosch aangekomen zat een deel van de familie al enthousiast te wachten met koffie en Bosschebollen. Helaas was de teleurstelling al van hun gezichten af te lezen bij binnenkomst, want daar zat een dikke familie met blond haar waar in de verste verte geen enkele gelijkenis met mij te trekken viel. Ook uit de gesprekken bleek dat wij niets met elkaar gemeen hadden. Het erge was dat er steeds meer "familie" binnen kwam en ze allemaal even teleurgesteld keken. Ook in de stambomen die zij mij lieten zien kwam niemand op voor die mij iets van herkenning gaf. Het werd steeds ongemakkelijker daar, iedereen keek mij aan en ik werd van het verloren schaap tot het zwarte schaap tot helemaal geen familie. Uiteindelijk werd ik bijna als oplichtster beschouwd. Met stille trom hebben wij Den Bosch verlaten.

Nu is dat meestal zo, er is geen enkele aanknoping, of er zijn aanwijzingen die alleen maar meer vragen oproepen. Michael heeft op internet mijn opa en oma gevonden en mijn vader, maar overal staan zij daar zonder de zus van mijn vader. Haar naam weet ik wel, maar het lijkt bijna wel alsof zij geen kind van hen was, anders zou zij toch wel ergens bij de familie staan? ze was zelfs 5 jaar ouder dan mijn vader. Tevens staan mijn opa en oma geheel geisoleerd in zo'n stamboom, dus geen enkele voorouder daarvoor. Het lijkt alsof zij uit het niets zijn ontstaan. Misschien van mars?
Wel zag ik ook ergens dat mijn vader nog met iemand anders getrouwd is geweest nadat hij van mijn moeder is gescheiden, dus wie weet heb ik nog wel halfbroertjes en/of zusjes.

Ach het blijft gissen en misschien moet ik het maar zo laten.
Voor Sofie Bijster, de baby wiens naamgenote bijna gelijktijdig geboren is donderdag in hetzelfde ziekenhuis met allebei een vader met dezelfde naam, wordt het een heel ander verhaal later, die zal juist teveel familie vinden. Zullen beide Sofies ook nog op elkaar gaan lijken?

maandag, november 21, 2005

Geen staanplaatsen

Ja, ja, de NS heeft plannen om de treinen luxer te maken, internet in de eerste klasse, stiltecoupe's en misschien wel geen staanplaatsen meer.
In Israel hebben ze allang geen staanplaatsen meer in bussen op sommige trajecten. Nu zijn de bussen daar al heel luxe en ook dit klinkt natuurlijk prima. Helaas heeft het een minder vrolijke reden: alleen de onderste ramen zijn kogelvrij. Op sommige trajecten wordt wel eens op de bus geschoten en ben je dus veiliger als je zit. Ongelooflijk toch dat je elke dag moet leven met het feit dat zulke zaken kunnen voorvallen.
Hopelijk kan Sharon er met zijn nieuwe partij voor zorgen dat een en ander niet meer nodig zal zijn, helaas betwijfel ik of dat ooit zal lukken.

zaterdag, november 19, 2005

Wereld zonder mannen

Volgens de Britse geneticus Brian Sykes wordt de man letterlijk met uitsterven bedreigd. Nog een jaar of 125 duizend, en het Y-chromosoom (chromosoom dat ervoor zorgt dat sommige mensen man worden) zou zodanig versleten zijn geraakt dat het niet meer werkt, betoogde hij eerder dit jaar in zijn boek ‘Adam’s Curse’. Er zouden nog wel baby’s worden geboren – maar alleen maar meisjes.

Of Sykes gelijk heeft is nog maar de vraag natuurlijk. In ieder geval zullen wij die tijd niet meer meemaken, gelukkig. Wat zouden wij de mannen missen, tegen wie moeten wij dan zeuren, klagen en zagen? Wie zal de deur voor ons openhouden, de zware boodschappen tillen, onze auto repareren, ons de nuchtere kijk op zaken wijzen, tegen wie kunnen wij dan uren praten zonder dat er wordt geluisterd, wie doet al die kleine klusjes die wij wel kunnen (natuurlijk :-)) maar waar wij geen zin in hebben?
De wereld wordt een groot mierennest, want daar lijkt het toch op als veel vrouwen samen zijn.
Voordelen zijn er ook legio: elk huishouden wordt efficient gedaan, geen verkrachtingen meer, geen machogedrag, geen omhoogstaande wc brillen, geen bumperklevers, er raken nooit meer spullen zoek, nooit meer iemand die zegt dat je chagrijnig bent omdat je ongesteld bent.

Zou de vrouw dan ook veranderen? biologisch gezien moet er toch een heel ander type vrouw ontstaan? Veel van onze gedragingen, m.n. de geslachtsbepaalde, stammen nog uit de oertijd. En kun je je voorstellen dat de tijd komt dat er nog maar enkele mannen zijn en miljoenen vrouwen, voor die mannen natuurlijk een paradijs en die vrouwen vechten elkaar misschien letterlijk dood om die paar echte mannen.
De vrouw moet assertiever worden want die leren in de loop der komende eeuwen vechten voor die paar resterende mannen. Misschien zullen de veranderingen niet alleen innerlijk zijn maar ook uiterlijk. Meer haargroei bijvoorbeeld en niet alleen op de tanden maar ook benen, bikinilijn, etc. die hoeven wij ook niet meer weg te halen dan, want geen man meer die ernaar kijkt. Dan moeten ze natuurlijk wel allemaal uitgestorven zijn, want als een paar mannen uit miljoenen vrouwen kunnen kiezen, kiezen ze niet voor een harig monster.

Laat het Y-chromosoom nog maar even bestaan, mij lijkt het toch een saaie bedoening als er niemand meer is waar ik over kan zeuren.

donderdag, november 17, 2005

Catherine Kwijl en Wilde Geert

Heb je gisteren het interview gezien van Catherine met Geert Wilders? Ik zag net de herhaling.
In haar programma Max heeft zij eindelijk alle onnozelheid kunnen verzamelen in een programma.
Naast wat "diepzinniger" vragen, waarop de bekende antwoorden van Wilders weer eens waren te horen, kreeg het programma een echt dieptepunt met de volgende vraag:
Waarom neem je geen andere kleurspoeling?
Dat is nou echt wat wij willen weten!
Helaas moest Wilders de vraag wel beantwoorden want hij wil graag dat iedereen mag zeggen wat hij wil.

Waarom neemt zij geen andere kop?
Het is weer eens Max onzin en zendtijd verspilling, anders kan ik het niet noemen.

Limoengroen is niet lelijk

Amerikaanse onderzoekers hebben een limoengroene laptop ontwikkeld die slechts 100 dollar kost. De laptop, die niet groter is dan een schoolboek, is bedoeld voor arme schoolkinderen in ontwikkelingslanden.
Het eerste exemplaar werd woensdag in Tunesië door de Massachusetts Institute of Technology (MIT) gepresenteerd. Kinderen in Brazilië, Thailand, Egypte en Nigeria zullen naar verwachting de computer volgend jaar voor het eerst in gebruik nemen. Zij krijgen de computers cadeau van de overheid of van ontwikkelingsorganisaties.

Eindelijk eens een uitstekend initiatief!
Het is tegelijkertijd een tv, dus ik ga er vanuit dat ze dan ook een internetverbinding hebben.
Aan de zijkant zit een felgele slinger om hem mee aan de praat te houden als er geen stroom is. Helemaal perfect dus. Maar het zijn niet de allerarmste landen ter wereld. Waarom krijgen die kindertjes er dan geen?
Ze zouden veel meer aan eten hebben eigenlijk. Nu zien ze alleen de kleur van een limoen maar hebben er geen, dat is nog eens iemand blij maken met een dode mus. Wij hadden beter de dode mus op kunnen sturen, hadden die kindertjes tenminste nog iets te kluiven gehad en was er tenminste nog iemand blij geweest met een dode mus.

Zouden ze ook (tegen normale prijs natuurlijk) te koop zijn voor ons? Lijkt mij erg handig voor op reis. Uit het oog verlies je hem niet met zo'n kleur. Hij wordt gemaakt van rubber, dus dat is lekker stootvast. Wel nog iemand vinden die dan de slinger voor mij aan gaat draaien op een tropisch strand.

woensdag, november 16, 2005

Heilige mus

Waar zijn de verhoudingen gebleven in dit land?
Nu is er al iemand met de dood bedreigd omdat hij een mus heeft doodgeschoten!
Mensen die terroristische aanslagen beramen worden helemaal niet met de dood bedreigd en dat is zeker geen spelletje. Ruud de Wild kan beter geld uitloven aan mensen die zulke zaken voorkomen.
Een mus, kom nou toch, wij hebben het hier helemaal nergens meer over.

Maar liefst 7 organisaties houden zich nu bezig met de mussenrouwverwerking.
De dood van het volgeltje wordt zelfs onderzocht??!! waar hebben wij het over hij is doodgeschoten en daar is niets meer aan te doen. Een bijzonder opsporingsambtenaar is er zijn tijd mee aan het verdoen.
En dan de dierenbescherming, ik heb ze wel eens gebeld omdat ik vond dat er dierenleed voorkomen kon worden, nou daar waren de heren en dames totaal niet in geinteresseerd. Pas als de ellende is geschied komen zij in aktie.
Is dat een nieuw geloof,? een geloof dat mussen vereert, de heilige mus?
En dan nog het feit dat hier iedereen tegenwoordig maar te pas en te onpas (dit is een spreekwoord, ik geloof niet dat er voor zulke zaken een "te pas" bestaat) met de dood wordt bedreigd.

Kom nou toch dit is niet meer normaal, eet dan ook geen vlees meer want denk je m.n. met kerst, dat er dan geen dieren overbodig worden gedood? En dat is uiteindelijk toch ook maar een spelletje?

dinsdag, november 15, 2005

Spoorellende

Van mensen die met de trein reizen weet ik dat dat een grote ellende is. De trein schiet niet op, heeft vertraging, gaat niet vooruit, maar om er dan maar voor te springen is toch wel erg drastisch. Toch springen er elk jaar weer zo'n 180 mensen voor de trein. Erg voor die mensen maar die weten het toch niet meer, des te erger is het voor de machinisten, die het niet kunnen voorkomen en die dus gedwongen worden indirect aan een zelfmoord mee te werken.

Het is algemeen bekend dat als de bladeren vallen, dat bij sommigen wat kortsluiting in het hoofd teweegbrengt. In de herfst zijn er dan ook meer gevallen van suicide bij de spoorwegen.
Ook in Duitsland was het onlangs weer zover. De machinist probeerde nog af te remmen, maar kon de man in smoking die op het spoor lag niet meer ontwijken. Zonde om je zo uit te dossen tussen al die herfstbladeren, dat ziet er natuurlijk niet meer uit als je bij de hemelpoort komt, voordeel is wel dat al die bloedvlekken niet zo opvallen op zwart. Toen het onvermijdelijke was geschied moesten alle passagiers de trein uit, met afgewend hoofd stonden ze te wachten op de politie die deze trieste zelfmoord kwam onderzoeken. Wat bleek...het was een levensgrote speelgoed pinguin.
Waar zouden we zijn zonder de trein?

maandag, november 14, 2005

How deep is your dip?

LISSABON - Een 24-jarige circusmedewerkster is donderdagavond haar arm kwijtgeraakt toen ze haar hand in een kooi stak om een tijger te aaien. Daar was de tijger klaarblijkelijk niet van gediend. Het beest greep de hand van de Roemeense vrouw, die werkt voor Circo Atlas, en rukte haar hele arm af. Dat heeft de krant Jornal de Noticias vrijdag bericht.
De collega's van de vrouw gebruikten een brandblusapparaat om de tijger op afstand te houden terwijl de arm uit de kooi gehaald en op ijs gezet werd, in de hoop dat de ledemaat in het ziekenhuis weer aan het lichaam van de vrouw kon worden vastgemaakt. Dit laatste bleek niet het geval, maar de toestand van de vrouw is inmiddels stabiel.

Dit nu er net een campagne is gestart in Portugal van het ADI (Animal Defenders International) tegen het gebruik van dieren in Portugese circussen. In 2005 hebben zij Circus Atlas ook bezocht en daar waren de dieren er slecht aan toe, o.a. kregen zij weinig en verkeerd eten. Het is dus niet zo gek dat de tijger zich tegoed wilde doen aan een arm. Wie had dus nu eigenlijk de dip? de tijger? de vrouw? de dokter?

Vermist

Elk jaar worden in Nederland zo'n 16.000 vermissingen bekend. Na 48 uur is zo´n 80% weer terecht. Sommige vermisten echter komen lange tijd niet terug.

Gisteren is het vermiste gezin uit Zeist teruggevonden. Dat was natuurlijk een hele andere zaak als die waar je normaal aan denkt bij vermissingen. Het was meer een vlucht dan een vermissing. Met alle oplichting en andere problemen van het gezin was de verdwijning niet raadselachtig.

Maar er zijn ook veel echte vermisten. Dat is toch niet te geloven? In deze wereld waar je eigenlijk nauwelijks een dag kunt leven of je komt wel iemand tegen.
Er kunnen natuurlijk veel motieven aan ten grondslag liggen, het meest nieuwsgierig ben ik naar mensen die willens en wetens gewoon verdwijnen. Beseffen zij wel wat zij doen? als je iedereen zo achterlaat moet je ofwel in de war zijn ofwel erg egoistisch denk ik.

Dan zijn er nog de vermissingen die waarschijnlijk veroorzaakt zijn door een misdrijf.

zondag, november 13, 2005

Two against No photo

Gisteravond hebben wij samen met Ellie en Eddie, na thuis de tomatenjenever te hebben geproefd en een etentje bij de Italiaan, een optreden bijgewoond van Two against Noname. Zanger Ger Posno en gitarist Rob Dorreboom gaan al wat jaartjes mee, in 1970 kwam reeds hun eerste single uit, de band heette toen nog Noname. Tegenwoordig is er ook jong bloed aan toegevoegd in de vorm van Koyota (Ko die werkt bij Toyota).


Ger Posno: vroeger en nu
Gelukkig scheert Ger zich tegenwoordig wat vaker maar verbergt zich nu achter een zonnebril. Zijn stem is door de jaren heen gerijpt en hij zingt nu Joe Cocker eruit. Wij hebben er gisteravond van genoten, maar Ger zorgt ook wel eens voor onze leguaan Rabin en dan zingt hij voor hem. Speciaal voor Rabin heeft Ger zich ook een repertoire van K3 en de Teletubbies eigen gemaakt. Aangezien Rabin niet graag heeft dat wij op vakantie gaan, valt hij tegenwoordig al van zijn tak van schrik als hij Ger's stem nog maar bij de voordeur hoort.



Nieuwsgierig als ik ben is het begluren en bestuderen van anderen een van mijn favoriete bezigheden in een cafe. Mijn oog viel al snel op deze prachtig uitgedoste man. Het leek alsof hij zo zat te wachten om het podium te gaan bestormen, helaas was hij bij het verkeerde concert. Ethisch als ik ben besloot ik gezellig een praatje te gaan maken met deze mysterieuze gast om hem o.a. te vragen of ik een foto van hem mocht maken. Helaas was het een kort gesprek en zei hij alleen heel vaak : "No photo". Gelukkig was mijn engels gisteravond niet zo goed :-)


How deep is your dip
De energie van Two against Noname is tomeloos. Om 2.00 uur 's nachts spelen zij nog de sterren van de hemel en kunnen nog uren doorgaan. Zoals je ziet waren wij toen allang ingezakt, Michael slaapt hier al op de foto en Ellie en Eddie zijn nog zo beleefd om hun ogen open te houden. Gelukkig was Ellie nog in staat om voor taxi 001 te spelen en zij wij dus heelhuids thuisgekomen.




vrijdag, november 11, 2005

Geen griep

Door de huidige levensstijl is er sprake van minder weerstand. Roken, stress, minder gezond eten en te weinig rust en beweging verlagen onze weerstand en maken de kans op infectie groter. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat preventief vaccineren in alle gevallen helpt bij de opbouw van de natuurlijke weerstand van het lichaam tegen infecties.

Gezien wij aan alle bovenstaande vereisten voldoen, hebben wij dit jaar voor het eerst besloten ook eens een griepprik te gaan halen. Nu is dat niet eenvoudig als je niet tot de doelgroepen behoort. In Almere hebben de anti-griepdokters hun handen al vol aan de mensen die echt een griepprik nodig hebben.
Dus op het internet op zoek naar geengriep-dokters gegaan. En ja hoor, in Utrecht is een reisdokter die zich ook heeft bekwaamd in de geengriepprikken.
De reisdokter heeft zitting in Kathmandu, een winkel met reisbenodigdheden.
Er is daar werkelijk niets wat ze niet hebben. Zo zijn er ook slaapzakwassers, sportbegeleiders en podologen. Zoals je zult begrijpen heb ik die laatste 2 niet nodig, sporten en lopen zijn geen activiteiten die ik vaak beoefen, slapen trouwens ook niet.

Gisteravond zijn wij naar Utrecht getogen, gezien de situatie in de binnenstad aldaar de auto maar in een parkeergarage geparkeerd. Toen zag ik gelijk waarom ze bij Kathmandu podologen in dienst hebben, wat was dat ver lopen!
Kinderachtig dat wij zijn waren wij toch wat huiverig voor de prik, totaal onnodig bleek want de dokter was een alleraardigst meisje en de prik stelde niets voor.
Zo zijn wij nu beschermd en kunnen wij evengoed nog griep krijgen, ach ja zekerheid heb je nooit in een mensenleven.

woensdag, november 09, 2005

Het kan niet in Almere

Een beetje respect voor ouderen is op zijn plaats, tenminste zo ben ik opgevoed. Niets mis mee, ware het niet dat ouderen helemaal niet zo lief zijn als ons altijd werd voorgespiegeld. Het beeld van het lieve, oude omaatje, dat glimlachend een taart bakt voor de kinderen, is al jaren achterhaald. De bejaarde vandaag de dag is mondig en eist overal zijn plek op. Ze dringen voor in winkels, snauwen je af en zitten in de weg bij McDonalds. Als je ergens iets van zegt krijg je te horen dat zij de oorlog nog hebben meegemaakt en dat discrimineren verboden is. Inmiddels hebben zij een reeks van organisaties om je aan te klagen.

Ouderen hebben al sinds jaar en dag hetzelfde probleem: eenzaamheid. Vind je het gek?! Dat probleem wordt steeds groter, want wie wil er nog bij een zeurende, scheldende bejaarde op bezoek? En dus moeten zij de eenzaamheid verbreken door in groepjes rond te hangen in winkelcentra (afgekeken van de kleinkinderen) en in Almere een koffieclubje op zondagochtend bij McDonalds. Op de beste plaats van het restaurant zaten ze (met 30 personen!) in de weg met hun invalidenkarren, bemoeiden zich met andere klanten en maakten te veel herrie. Vriendelijk werd hen verzocht een andere plaats in het restaurant in te nemen zodat het voor het personeel ook nog een beetje werkbaar zou blijven en de kindertjes op de beste plaatsen konden zitten, waar McDonalds uiteindelijk voor bedoeld is.

Dit, toch heel reele verzoek, deed de bejaarden in woede ontsteken. Direct vormden zij een actiegroep met L. Rocourt als woordvoerder. Al scheldend en zielig doend verspreidden zij het bericht door het land, waar verontwaardigd werd gereageerd.
Nu moest maar eens naar buiten komen dat ze al jaren in achterstandswijken wonen, geen enkel toekomstperspectief hebben, gediscrimineerd worden en zeker nooit meer een baan kunnen krijgen. Om aan al deze wantoestanden een einde te maken zouden ze auto's in brand steken, invaliden en gaan vechten tegen de ME.
Helaas zijn de ouderen de weg een beetje kwijtgeraakt en nu zitten ze ermee in Parijs, Toulouse en Dijon.
Inmiddels heeft McDonalds Almere allang zijn excuses aangeboden, maar ja dat hebben ze niet gehoord.

dinsdag, november 08, 2005

Maradonna Castro

Sinds Diego Maradonna in 2000, uiteraard tegen betaling, op Cuba van zijn verslaving is afgeholpen, is hij een nog grotere vriend van Cuba en vooral van het boegbeeld van Cuba, Fidel Castro geworden.
De vrienden hebben ook een gezamenlijke passie: de haat tegen Amerika.
Derde lid van het vriendenclubje is de Venezolaanse president Hugo Chávez, ook hij heeft een gezamenlijke passie met vriend Fidel: de liefde voor zijn volk, die hij regelmatig op wat hardhandige wijze laat blijken. Nummer vier van het vriendenclubje is helaas overleden, gelukkig is er nog een aandenken van Che Guevara; Maradonna heeft een tatoeage van Che op zijn arm.

In 'La Noche del Diez' (de nacht van de tien), de spraakmakende Argentijnse tv-show van Maradonna, werd afgelopen week het tweede deel van een interview van de voetballer met Castro uitgezonden. Het eerste deel was al spraakmakend: "Bush is een moordenaar. Hij vertrapt ons al tijden. Het is een schande wat hij in Afghanistan, Irak en heel Latijns Amerika doet. We moeten hem beletten naar Argentinië te komen", aldus de woorden van Diego. "Diego je verdient een standbeeld", reageerde Castro.
Ook het tweede deel bevatte curieuze uitspraken: Cuba is 'onkwetsbaar' en blijft een 'voorbeeld',,Wij zijn onkwetsbaar en ik overdrijf niet'', zei Fidel Castro. "Ik stel me Cuba voor als grote morele macht. Met een groot niveau van waardigheid. Als een land, dat de betekenis van de mensen en het voordeel van de vorming duidelijk maakt en toont wat met mensen allemaal bereikt kan worden", verklaarde Fidel die sinds 1959 aan de macht is.

Helaas konden de vrienden dit allemaal niet persoonlijk tegen Bush gaan zeggen op de top, vanwege het ontbreken van democratie in zijn land is Fidel niet uitgenodigd. Ook Diego is niet uitgenodigd daar het enige waar hij het ver in geschopt heeft tegen een bal is. Toch lieten de vrienden wel van zich horen, Diego buiten met een demonstratie en Chávez binnen waar hij lekker over en tegen Bush tekeer kon gaan. Fidel volgde het voor de tv met een doos sigaren en een hoofd vol illusies.

zondag, november 06, 2005

Zo wild als je het zelf maakt

Dit weekend waren wij alweer 7 jaar samen en dit moest natuurlijk groots gevierd worden.


Na vorig weekend hadden wij de smaak van het mishandelen van dieren te pakken en besloten wij tot een wildarrangement.
Daar wij erg weinig tijd hadden moest een en ander niet te ver van huis gebeuren en liefst toch nog een mooie omgeving, een onbegonnen zaak zou je zeggen in de buurt van Almere. Gelukkig heeft iemand in de provincie Utrecht een keer een hoop zand geschept wat uitgegroeid is tot een mooie berg: De Grebbeberg. Laat het enige hotel daar, 't Paviljoen, nou net op 5 november een wildavond hebben.



Om het geheel extra decadent te maken hadden wij gekozen voor een suite met bubbelbad en hemelbed. Vol enthousiasme gooide ik mijn favoriete badschuim met chocoladegeur in het bubbelbad. En hup daar sprongen wij in de bubbels met een glaasje champagne. Het effect kun je raden, het badschuim rijsde onstuitbaar, torenhoog boven ons uit, een film met Peter Sellers (hoe heette die ook alweer?) was er niets bij. Na evacuatie uit de badkamer bleek uiteindelijk de schade wel mee te vallen, doch de bruine chocoladelaag die op de bodem was gezakt had zich tot een hardnekkige koek ontwikkeld, daarna lazen wij, helaas te laat, de manual dat er absoluut geen badschuim in het bubbelbad gebruikt mocht worden. In diezelfde manual lachte het kamermeisje ons dan nog vrolijk toe.

De wildavond begon met een lezing over rarara...wild. Paulus de boskabouter, alias Karel uit Beesd, had een massa dia's bij zich (een fossiel overblijfsel uit zijn glorietijd) die aanvankelijk nog onze culinaire aspiraties aanwakkerde met leuke plaatjes van fazanten, herten en wilde zwijnen maar geleidelijk ons het water in de mond deed opdrogen toen de vakantiefoto's uit 1989 ten tonele verschenen. Toen had onze dappere vliegenzwammenbewoner namelijk 6 weken bij de Indianen in het Amazonegebied doorgebracht en verschenen gestroopte apen en gifkikkers op het scherm. Af en toe werd deze voorstelling onderbroken door een ober, die het felle licht ontstak, omdat daar een nieuwe lading amuses klaarstond. Halverwege het betoog van Paulus werd het licht definitief ontstoken, de kok had alles in gereedheid, een jammerlijk einde van dit betoog van onze Amazonechurchill.

Over het eten valt vrij weinig te zeggen, het was gewoon perfect, zowel Stampertje, de Vredesduif als Bambi hebben voortreffelijk gesmaakt.
Des te meer valt er te melden over de medegasten, deze waren van zeer divers pluimage. Er was een progressieve groep uit de Randstad neergestreken met een lokale opa die zijn verjaardag vierde. Lokale opa zat traditioneel, zoals alle ander gasten (op ons na) in driedelig pak van een sigaar te genieten. Vader en moeder zagen er ook vrij deftig uit maar de kleinkinderen waren van het type Amsterdamse alternatieveling met lange haren en bijbehorende piercings op de meest onverwachte plaatsen. Al bij al een verademing op de conservatieve zandhoop. De groep maakte er absoluut het beste van, iedereen had het perfect naar zijn zin, doch toen zij vertrokken kwam plotseling de groep daarnaast tot leven. Na het wijnarrangement kwam blijkbaar een typisch Flipje van Tiel's trekje naar boven. Een op het eerste gezicht keurige, in pak gestoken, gast riep uit dat het een schande was (pratende dus over de vertrekkende groep) dat zulke lelijke gasten daar mochten komen. Tot overmaat van ramp (volgens hem) was er ook nog een "zwarte" met een pet bij. Zo zie je maar dat de cultuurverschillen in Nederland groot zijn want in onze ogen was de betreffende gast de sympathiekste van allemaal.

Al bij al, zowel op culinair als op menselijk vlak een verrijkende ervaring, wij hopen dat dit voor Flipje van Tiel na de roes ook het geval zal zijn.


vrijdag, november 04, 2005

Shalom gaver

Precies 10 jaar geleden werd premier Yitzhak Rabin vermoord en met hem een klein sprakje hoop op vrede. Aan het eind van een grote vrededemonstratie in Tel Aviv werd Rabin doodgeschoten toen hij net in zijn auto wilde stappen. Moordenaar was Yigal Amir, een student van de Bar-Ilan Universiteit.

Toen het gebeurde zat ik in het vliegtuig op weg naar Israel, pas na het landen werd bekend gemaakt wat er was gebeurd. Op dat moment lag Rabin nog in het ziekenhuis en al gauw kwam er bericht dat hij was overleden.
Op straat zag je alleen verslagen mensen die op de grond zaten bij een zee van herdenkingskaarsjes, een beeld dat nog dagen zo is gebleven.
Rabin is begraven op de Herzlberg.

Rabin was de 5e Premier van Israel van 1974 tot 1977 en opnieuw premier van 1992 tot 1995. Voor zijn rol bij de totstandkoming van de Oslo-akkoorden kreeg hij de Nobelprijs voor de Vrede in 1994.
Het vredesproces bracht onenigheid binnen het Israëlische volk met zich mee. Hoewel de vrede breed werd gedragen, waren zwaar persoonlijke aanvallen op de regering en diens leider aan de orde van de dag. Maar deze afloop had niemand verwacht en het land was lamgeslagen.

Ik blijf denken dat er echte vrede had kunnen komen in Israel als Rabin niet was vermoord. Maar natuurlijk zal niemand ooit weten of dat ook echt zo zou zijn geweest.

  • Laatste toespraak Rabin
  • donderdag, november 03, 2005

    Het Wilde Westen

    De kogels vliegen je tegenwoordig op elke straathoek om de oren, ga je op vakantie naar Thailand ben je ook daar niet veilig. Onze hele onderwereld wordt geliquideerd, straks telt Nederland ook qua criminaliteit niet meer mee op het wereldtoneel.
    Hopelijk laten ze snel nog wat meer Hells Angels vrij, zodat die dan kunnen opschuiven van de ondertop naar de top in onze onderwereld. Kunnen de Angels voortaan ook winkelen in de PC Hooftstraat. Ook goed voor de middenstand; motorshops, leathershops en koffieshops kunnen zich dan op de PC Hooft gaan vestigen.

    Stand deze week:
    Evert Hingst: Oud-advocaat en fiscalist. In 2002 werd er voor zijn kantoor een mislukte aanslag gepleegd op John Mieremet. Werd verdacht van witwaspraktijken, deelname aan een criminele organisatie en bezit van vuurwapens. In juli dit jaar heeft hij zijn toga aan de wilgen gehangen.
    Hingst werd maandag 31 oktober aan het begin van de avond in zijn hoofd geschoten in de Gerrit van der Veenstraat in Oud Zuid. Hij kwam van zijn vriendin vandaan en wilde net op een scooter stappen, toen vanuit een donkere Jeep op hem werd geschoten.
    John Mieremet: 44 jaar, zakenman, woonde in Neerpelt waar hij nog de buurman is geweest van Sam Klepper. In januari 2001 werd Mieremet gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag op Cor van Hout in december 2000. John Mieremet is op woensdag 2 november 2005 om 10:00 plaatselijke tijd in zijn kantoor in Bang-Lamung in Thailand geliquideerd. Hij verbleef daar al een jaar voor een grondontwikkelingsproject. Mieremet had de aanslag op Hingst tegenover John van den Heuvel voorspeld. "Ik word er eigenlijk wel vrolijk van", zegt hij over de moord op Hingst. "Ik weet zeker dat ik Evert heb overleefd. Dat is een ding dat zeker is. Waar hij maandagavond lag, tussen het vuilnis, hoorde hij ook thuis."
    Kees Houtman: 45 jaar, vastgoedhandelaar, zakenpartner van John Mieremet. Zou betrokken zijn bij grote overvallen in de jaren 80 en 90. Kees Houtman werd om 20.00 uur 2 november 2005 voor zijn woning in de wijk Osdorp onder vuur genomen door twee mannen. Hij wist daarna zijn woning binnen te gaan en is daar aan zijn verwondingen overleden.

    Voor misdaadverslaggever John van den Heuvel is het een uitkomst, daar hij met 2 van de 3 een afspraak had voor zijn programma, staat de middelmatige journalist nu in het middelpunt van de belangstelling. Helemaal ideaal voor hem is dat hij nu ook een plaatsje kan opschuiven naar de top, daar Peter R. inmiddels de politiek is ingegaan. Hopelijk is Peter R. niet de vervanger van Pim Fortuyn, want ik denk dat zo'n opschuiving voor John van den Heuvel wat te hoog gegrepen is.

    N.B. Heb je geen werk? er zijn momenteel veel vacatures voor huurmoordenaar.

    woensdag, november 02, 2005

    Inzending van Thawol

    Dit bericht werpt toch weer een ander licht op de feiten, blijkbaar wilden de slachtoffers eerst nog een potje biljarten. Het zou dus best zo kunnen zijn dat het bewakende personeel ten onrechte door onze linkse demagochelaars te kakken word gezet.

    'Vreemdelingen hinderden hulpverleners met biljartballen'
    Uitgegeven: 1 november 2005 20:54 Laatst gewijzigd: 1 november 2005 21:06
    Bron: Nu.nl

    HILVERSUM - De vreemdelingen die opgesloten zaten in het Detentiecentrum Schiphol-Oost hebben tijdens de dodelijke brand het bewakingspersoneel gehinderd bij hun pogingen om mensen te redden. Dat zei pastor M. Zandstra dinsdagavond in de actualiteitenrubriek Netwerk . "Het personeel is in die reddingsactie bekogeld met biljartballen en belaagd met biljartkeus. Dat hoor ik niet terug in de media", aldus Zandstra, die zich baseert op gesprekken die hij voerde met het personeel. Zij zijn volgens de pastor "kapot" van wat er is gebeurd en "vragen zich af waarom ze niet meer mensen hebben kunnen redden". Blaren De pastor neemt het net als minister Verdonk op voor het bewakingspersoneel. "Ze zijn niet verstard, zijn niet weggelopen", zei de geestelijke. Sommige bewakers hadden volgens Zandstra blaren op de handen staan nadat ze tot twee keer toe de gloeiendhete deuren hadden geprobeerd te openen. De geestelijke aarzelt over een generaal pardon voor de overlevenden van de brand. "Ik heb daar mijn twijfels over. Er zijn mensen met niet zo'n mooie achtergrond. Er zijn ook ongewenste vreemdelingen. Dus dan gaat het te ver om ze allemaal toe te laten." Hartverscheurend Zandstra staat deze dagen naast het personeel van het detentiecentrum ook de nabestaanden bij van de mensen die om het leven zijn gekomen, voor zover die in Nederland wonen. Hij omschrijft deze laatste ontmoetingen als "hartverscheurend". De nabestaanden geven uiting aan hun diepe verdriet. Ook maken ze het justitiepersoneel verwijten. "Jullie hebben ervoor gezorgd dat dit is gebeurd", luidt de kritiek.

    dinsdag, november 01, 2005

    KLM

    Ook zo'n mailtje ontvangen van de KLM met als titel : Word Miles miljonair!"?
    Velen vast wel, daar je keer op keer mee kon doen met dit spel als je steeds weer 5 emailadressen opgaf (ja, ja, die ellende heb je dus van mij gekregen). Je moest een bestemming kiezen en die dan aanklikken op een snel draaiende wereldbol. Een onbegonnen zaak natuurlijk, want KLM is vast niet van plan echt tickets weg te geven.
    Maar oefening baart kunst: na diverse mislukte bestemmingen dacht ik dat Kaapstad misschien gemakkelijker zou gaan, het is dan een kwestie van goed mikken op de onderkant.
    En ja hoor, na dagen proberen is het gelukt met Kaapstad! Er kwam een iccontje You've won! Uitzinnig van vreugde danste ik door de kamer, ik had een ticket naar Kaapstad gewonnen. Na enkele minuten ging ik eens kijken wanneer ik zou kunnen vertrekken en...tot mijn verbazing was het icoontje vervangen door een andere waarin stond dat ik verloren had en het opnieuw kon proberen! In grote teleurstelling heb ik een boze mail naar de KLM gestuurd.
    Ik weet er zijn ergere dingen op de wereld, maar het is geen stijl toch?!